Trutnovská pivotka Lenka Pazderová (vlevo) brání hradeckou Kateřinou...

Trutnovská pivotka Lenka Pazderová (vlevo) brání hradeckou Kateřinou Zavázalovou, v pozadí Andrea Ovsíková. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Basketbalistky Trutnova zahánějí chmury, potřetí za sebou vyhrály

  • 1
Tak špatné, aby z toho byl jen boj o záchranu, to být nemusí. Tohle si mohou po pátém kole domácí nejvyšší soutěže říkat basketbalistky Trutnova. Tým, jenž po loňských bronzových medailích vstoupil do letošní sezony bez řady opor a za základní cíl si dal záchranu, totiž potřetí za sebou vyhrál.

Po dvou porážkách v úvodu ligy od mistrovského USK Praha a v derby s Hradcem Králové jen vítězí. Po výhře na palubovce Slovanky Mladá Boleslav a nad Karlovými Vary tentokrát jasně přehrál zatím poslední Strakonice, odkud si přivezl vítězství 75:37, jasně nejvyšší v letošní sezoně.

„Utkání bylo jednodušší, než jsme předpokládali. Dobře jsme bránili, domácím se naopak výrazně střelecky nedařilo, za první poločas dali jen 14 bodů a bylo rozhodnuto. Oba týmy tak mohly dát příležitost všem hráčkám,“ uvedl trenér trutnovské Lokomotivy Petr Kapitulčin.

Potvrdit dobrou formu může Lokomotiva už zítra, kdy od 17 hodin hostí Technic Brno. Ve stejný čas začnou své utkání také hráčky Sokola Hradec Králové, po středeční výhře 80:58 nad Handicapem Brno je čeká duel na palubovce mistrovského USK Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž