Střídačka basketbalistek Trutnova

Střídačka basketbalistek Trutnova | foto: Jan Bartoš

Výhra drží Trutnovu naději na klid, uhájit ho ale musí u soupeřek

  • 0
Výhrou nad poslední Slovankou si basketbalistky Kary Trutnov udržely naději na předkolo play off, čímž by se zbavily starostí se záchranou v soutěži. Avšak vyrovnanost soutěže je dál nutí k obezřetnosti. I po vydřeném vítězství 67:60 totiž mají ve vyrovnané tabulce v počtu výher stejné číslo jako další dvě družstva včetně poslední Slovanky.

A před nimi jsou ještě dvě poslední kola, v nichž to nebudou mít jednoduché. V obou totiž vyrazí za svými soupeřkami. Zítra do Ostravy a o týden později do Brandýsa nad Labem.

I z tohoto pohledu má výhra nad Slovankou svoji hodnotu. Dostala totiž Karu i při stejném počtu výher před ni, protože Slovanka kvůli kontumační porážce zápasu s Ostravou za něj nedostala bod, který se běžně do tabulky připisuje i za prohru.

„Jsem velmi rád, že jsme zápas vyhráli. Bylo to opravdu vydřené vítězství. I když se nám nedařilo a dlouho jsme nemohli najít správnou obrannou ani útočnou vlnu, nakonec jsme to prolomili,“ liboval si po výhře nad Slovankou trenér Trutnova Richard Kucsa.

Kara je po této výhře v nadstavbové skupině o 6. až 10. místo na osmém, které jako poslední zajišťuje účast v play off. Vyřazovací část už mají jistou hráčky Hradce Králové, které na poslední chvíli proklouzly do nadstavbové skupiny o 1. až 5. místo. Přestože je v ní čekají ještě tři zápasy, už nyní je jasné, že do play off půjdou z páté příčky, když na čtvrtou Slavii ztrácejí nedostižných šest bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž