Trutnovská pivotka Alison Boumanová střílí na koš německého Halle.

Trutnovská pivotka Alison Boumanová střílí na koš německého Halle. | foto: Vilém Fischl

Trutnov hlásí americkou posilu pod koš. A návrat matadorky Prokešové

  • 0
Už to vypadalo, že trutnovské basketbalistky budou letos spoléhat převážně na juniorky, jenže teď hlásí zahraniční posilu. Kádr týmu, který zatím tvořily pouze čtyři ženy a osm juniorek, doplnila čtyřiadvacetiletá 195 centimetrů vysoká Američanka Alison Boumanová.

Na rozdíl od minulých zámořských cizinek, které v Trutnově už působily, nehrála ve Spojených státech nejvyšší univerzitní soutěž NCAA, ale nastupovala v kvalitou slabší NAIA. Po dokončení univerzity se vydala do Evropy, kde nejprve hrála v Bulharsku a potom v Portugalsku.

„Vše se ukáže až na hřišti, ale zatím z ní mám dobrý pocit. A povahově je velice příjemná,“ řekl o nové posile trenér trutnovských basketbalistek Petr Kapitulčin. „Máme pro letošní sezonu výrazně omezené možnosti a museli jsme jít velice ekonomickou cestou. To však neznamená, že bychom neměli od Alison velká očekávání,“ dodal.

Dalším výrazným posílením bude návrat Mileny Prokešové, která loňskou sezonu promarodila. „Z jejího návratu po těžkém zranění mám opravdu velikou radost. Pevně věřím, že pro nás bude i po vážném zranění velikou posilou jak svými zkušenostmi, tak i stále velmi dobrou výkonností,“ uvedl trenér.

Trutnovská Lokomotiva vstoupila ve středu v domácí hale do mezinárodního turnaje. A hned si poradila s německým Halle 78:75. Boumanová přispěla 12 body, Prokešová jich zaznamenala 11. Lepší ve vítězném celku byla pouze exreprezentantka Kateřina Hindráková (19 bodů).

Ve čtvrtek budou boje ve skupinách pokračovat, Trutnov vyzve Hradec Králové. V pátek turnaj vyvrcholí zápasy o konečné umístění.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž