Pardubický křídelník David Škranc (vpravo) v souboji s Vojtěchem Hrubanem z...

Pardubický křídelník David Škranc (vpravo) v souboji s Vojtěchem Hrubanem z Nymburka | foto: Martin Veselý, MAFRA

Parks v Pardubicích rychle skončil, zranění načas vyřadí i Škrance

  • 1
V pardubickém basketbalovém klubu ještě ani pořádně nezačal, a už se s ním loučí. Beksa šestadvacetiletému americkému rozehrávači Trevinu Parksovi po dohodě ukončila smlouvu vzhledem k jeho přetrvávajícím zdravotním problémům - hráč jejich vinou absentoval po většinu přípravy.

„Přestože jsme přesvědčeni o Trevinových basketbalových kvalitách a schopnostech, jeho aktuální zdravotní stav bohužel není slučitelný s aktivním zapojením do hry,“ uvedl k okolnostem vypovězení kontraktu pardubický generální manažer Martin Marek.

„Nevylučujeme, že se Trevin v budoucnu objeví v dresu Beksy, ovšem momentálně jsme nuceni přivést nového hráče na pozici středního rozehrávače,“ dodal Marek.

Tým v pomalu vrcholícím přípravném období hlásí ještě jednu nepříjemnou ztrátu. Křídelník David Škranc bude několik měsíců mimo pro úraz kolene.

Ani jeden ze zmíněných hráčů proto nebyl s Beksou na víkendovém přípravném turnaji v polské Górniczi, stejně jako pivot Kamil Švrdlík, který je s českou reprezentací na mistrovství Evropy v Rumunsku.

Beksa v něm odehrála celkem tři přátelské zápasy. Podlehla oběma polským sokům - Lublinu 77:83 a domácímu mužstvu vysoko 86:103. Dlužno podotknout, že trenéři Sanders a Bartošek se snažili ohrávat mladé členy mužstva.

Třetí mač s běloruským Cmoki Minsk, protivníkem z loňského FIBA Europe Cupu, už Pardubicím vyšel i výsledkově. Vyhrály 81:67 navzdory tomu, že jim po duelu s Górniczí scházel další zraněný: nejlepší snajpr Dominez Burnett. Na turnaji tak obsadily třetí místo.

„Na to, v jaké rotaci jsme v Polsku hráli, jsme se prezentovali velice dobře,“ mínil na webu Beksy její kapitán Radek Nečas.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž