Tomáš Satoranský z Washingtonu uniká, stíhá ho D'Angelo Russell z Minnesoty.

Tomáš Satoranský z Washingtonu uniká, stíhá ho D'Angelo Russell z Minnesoty. | foto: Reuters

Podepsáno? Satoranský se měl s Barcelonou dohodnout na čtyřleté smlouvě

  • 19
Tomáš Satoranský už podle serveru Eurohoops.net podepsal čtyřletou smlouvu s FC Barcelona. Do katalánského klubu se vrací po šesti letech strávených v NBA. Třicetiletý český reprezentant má do konce měsíce ještě kontrakt s Washingtonem, až poté se stane volným hráčem a bude moct oficiálně oznámit své nové angažmá.

Satoranský se momentálně připravuje s národním týmem na zápasy kvalifikace mistrovství světa. Ke spekulacím o své budoucnosti se v minulých dnech nechtěl vyjádřit.

Katalánský klub však již nepočítá s elitním řeckým rozehrávačem Nickem Calathesem a očekávaný návrat tahouna španělské reprezentace Rickyho Rubia rovněž padl.

V Barceloně se zkušený rozehrávač potká s pivotem Janem Veselým, který skončil ve Fenerbahce Istanbul a v Barceloně má podepsat tříletý kontrakt. Členem kádru je i americký střelec se slovenskými kořeny Kyle Kuric.

Satoranský hrál za španělský klub v letech 2014 až 2016, kdy odešel do NBA, kde vystřídal týmy Washingtonu, Chicaga, New Orleans, San Antonia a nakonec se vrátil do metropolitního celku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž