Tomáš Kyzlink se vrací do dresu USK Praha

Tomáš Kyzlink se vrací do dresu USK Praha | foto: USK Praha

Italská kvalita doma: Kyzlink se vrátil a hned vydrancoval Třebeš

  • 2
Takový je rozdíl mezi italskou a českou ligou. Tomáš Kyzlink se po letech vrátil domů a okamžitě vládl. Basketbalistům USK Praha pomohl k povedenému vstupu do nového ročníku, na vítězství 102:95 v Hradci Králové se podílel 29 body.

Tady by se teta Kateřina vyřádila. 

Doma není nikdo prorokem? K tomuto rčení se už Tomáš Kyzlink vyjádřil. V královéhradecké Třebeši nejenže atakoval bodovou třicítku, stačilo mu k tomu 14 střel z pole. Hned 12 z nich proměnil.

Tomáš Kyzlink řádí v Hradci Králové:

Pražany tím udržoval v neustálém vedení. 

„Člověk byl prostě natěšený, vrátil se po deseti letech do ligy, kde kdysi začínal, v klubu, kde vyrostl. Nerad bych ale, kdyby se ode mě každý zápas čekalo třicet bodů,“ usmíval se Kyzlink po obnovené premiéře. „Nejsem ten typ hráče, i když laťka je teď nastavená vysoko. Bude potřeba se zaměřit i na jiné činnosti, třeba v obraně jsem dělal spoustu chyb, co musím odstranit.“

Nového kouče pražského celku Joshe Kinga muselo potěšit naplnění taktiky „agresivně, rychle a ofenzivně“.

„Šlo o první zápas, a jak víme ze sportu, ten absolutně nic neznamená,“ nechce se osmadvacetiletý křídelník přechválit. „Hrálo se mi ale dobře, protože USK je mladý, energicky hrající tým. Vyhovuje mi i přístup kouče Kinga, který dává týmu sebevědomí i jistou volnost v útoku,“ dodal Kyzlink.

„Vůbec jsme nechytli začátek a nedovedli jsme si poradit s hrou jedna na jedna a v podstatě celý zápas nám to dělalo problémy. Když jsme se přiblížili a už to vypadalo, že se nadechneme na čtyři až šest bodů, tak jsme dostali nějaký jednoduchý koš a zase se to utrhlo,“ mrzelo hradeckého kouče Lubomíra Peterku. „USK bylo lepší, bohužel pro nás,“ uznal.

První vyhrání z kapsy vyhání? Uvidí se v sobotu, kdy USK Praha od 17:30 na Folimance uvítá Slunetu Ústí nad Labem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž