Terrance Ferguson (nahoře) z Oklahoma City nepříjemně padá po střetu s Joshem...

Terrance Ferguson (nahoře) z Oklahoma City nepříjemně padá po střetu s Joshem Hartem z LA Lakers, | foto: AP

Pád ze tří metrů, po dvou minutách faul na hlavu. Ferguson přežil hodně

  • 4
Když velká síla dostane nesprávný impulz, může to skončit špatně. Své o tom ví i Terrance Ferguson. S energickým basketbalistou Oklahoma City si v NBA soupeři z LA Lakers zahráli během středečního večera pinball. Ale snad to skončilo bez vážnější zdravotní úhony.

Dvacetiletý mladík z Tulsy je v NBA neřízenou střelou. I mezi špičkovými atlety vyniká. Svou dynamiku dvoumetrový křídelník využívá k důrazným smečím či při bránění soupeřů. A čas od čas exploduje střelecky.

Ale ani ve druhé sezoně mezi basketbalovou elitou se zatím neposunul z kategorie hráče s nezmapovaným potenciálem mezi týmové opory. 

Ve středu šel Terrance Ferguson zase do všeho po hlavě, v závěru vyhecovaného souboje na palubovce LA Lakers (107:100 pro hosty) to však nemuselo dopadnout dobře. 

A to hned dvakrát.

Necelých pět minut před koncem vystřelilo hostující číslo 23 za tři body, neúspěch chtěl Ferguson napravit v defenzivě a rozletěl se za blokem na Joshe Harta.

Jenže srážka obou mužů neproběhla, jak bývá zvykem. Hart svého obránce odmrštil vysoko do vzduchu a pádu už nejspíš nešlo zabránit. 

Terrance Ferguson se srazil s Joshem Hartem a vyletěl nad jeho hlavu:

Je to jen pár týdnů, co Fergusonův spoluhráč Steven Adams zabránil pohotovým zákrokem soupeřovu zranění. Možná že teď osud hráčům z Oklahomy všechno vrátil. Talentu Thunder se nic nestalo. Dokonce pokračoval ve hře. 

Ale hned o dvě minuty později pro Terrance Fergusona zápas přece jen skončil. Při nájezdu ke koši Lakers ho obrouble skolil veterán Tyson Chandler.

Faul Tysona Chandlera na Terrance Fergusona:

Ferguson se dlouho nezvedal a vypadalo to špatně. Lékařská vyšetření však naštěstí vyloučila otřes mozku či potíže s páteří.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž