Svitavský pivot Damonte Dodd (vlevo) se tlačí na koš Nymburka.

Svitavský pivot Damonte Dodd (vlevo) se tlačí na koš Nymburka. | foto: ČBF / Václav Mudra

Na hřišti Tuři slavit nemohou. Ale i tak je třetí místo skvělé, zní ze Svitav

  • 1
Dvakrát za sebou v nejvyšší soutěži basketbalistů skončili čtvrtí, teď od „zeleného stolu“ dosáhli dosud nejlepšího umístění v klubové historii. Řeč je o svitavských Turech, jimž Výbor České basketbalové federace potvrdil třetí příčku, na níž se tým nacházel po základní části i po šesti odehraných kolech elitní nadstavbové skupiny A1.

Titul ani medaile se v letošní sezoně, předčasně ukončené z důvodu pandemie koronaviru, sice neudělují (určilo se pouze pořadí na prvních třech místech po základní části), ale těžko se divit Svitavským, že na svém webu hovoří o zisku bronzu.

„Slavit se bohužel nedá na hřišti, kde by si to všichni velmi přáli, ale i tak je to skvělý pocit,“ píše se na stránkách Dekstone Tuři Svitavy. 

„Mrzí nás, že jsme nemohli medaili získat sportovní cestou na palubovce, i přesto je však tato bronzová medaile naší první ligovou a povedla se v jubilejní desáté sezoně od postupu do NBL. Když k tomu připočteme bronzovou medaili z poháru, tak se můžeme bavit o nejúspěšnějším ročníku, který svitavský basketbal zažil,“ uvádí se zde dále.

Z kontextu vyplývá, že pardubická Beksa, po základní části čtvrtá a ve skupině A1 průběžně šestá, v pořadí nijak hodnocena nebyla. V lize by příští rok měly hrát stejné týmy, nikdo z ní nesestoupil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž