Pardubice - Ústí nad Labem: Jelínek a Feštr

Pardubice - Ústí nad Labem: Jelínek a Feštr - Jiří Jelínek z Pardubic (v bílém) v souboji s ústeckým Dominikem Feštrem. | foto: Radek Kalhous, MF DNES

Strhující duel pro Pardubice

Pardubice - Strhující drama do poslední vteřiny. Basketbalisté Pardubic snad jako by neuměli vyhrát bez toho, aniž by pořádně pocuchali nervy trenérovi i divákům. Před týdnem o pouhých pět bodů přehráli Sadskou, ale to byl slabý odvar víkendového duelu s Ústím nad Labem.

Pardubičtí po thrillerovém průběhu soupeře porazili o jediný bod a v tabulce NBL ligy jim patří už sedmé místo.

Deset bodů Davida Špičky domácím přineslo už šestibodové vedení po úvodní čtvrtině, ale Severočeši v závěru druhé desetiminutovky manko rychle smazali.

Byla to zásluha jednoho muže autora celkem 24 bodů Feštra. "Měl snad stoprocentní střelbu. Nepříjemně často jsme si s ním vůbec nevěděli rady," pronesl pardubický trenér Stanilsav Petr.

Čtyři trojky Feštra. To byla hlavní příčina toho, proč si Synthesia přes dobrou hru pod košem soupeře nevytvořila bezpečný náskok.

"Musím přiznat, že jsme se připravovali spíš na střelce Novotného. Toho jsme sice ubránili, ale nebylo nám to nic platné," pokračoval kouč.

Zápas gradoval. Čtyři minuty před koncem poslal Kubálek hosty do dvoubodového vedení. Pardubice ale naštěstí mají v kádru Mujagiče.

Ten vzal zodpovědnost do svých rukou, dal velmi důležitou trojku a poté nezaváhal ani při dvou pokusech na čáře trestného hodu.

"Jeho a Novotného body přišly v pravý čas. Do poslední vteřiny to byly velké nervy," uvedl Petr.

Novotný dvacet vteřin před koncem zvýšil na 86:83. Těsně před koncem zkoušel vyrovnat Pohánka, ale jeho střela cíl nenašla a Houškův koš po útočném doskoku již nic zásadního nezměnil.

Přestože urputný duel pro sebe nakonec rozhodli domácí, trenér ve hře svého týmu stále vidí nedostatky: "Špatný byl obranný doskok. Ústí jich mělo o deset víc. Vyhrát tentokrát mohly oba týmy, ale k nám se přiklonilo štěstí."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž