Admir Alič (vlevo) z Děčína uniká Lukáši Kotasovi z USK Praha

Admir Alič (vlevo) z Děčína uniká Lukáši Kotasovi z USK Praha | foto: Martin Adamec, MAFRA

Strašák favoritů v problémech vybafnul na basketbalového lídra z Děčína

  • 2
Basketbalový Kolín zase oprášil pověst bubáka favoritů. Děčín nejen potrápil, ale i porazil. A to byl přitom novoročním lídrem ligové tabulky! Kolín - Děčín 79:75, docela nečekaný sobotní výsledek. Vyprodaná hala Spojů, kam se vejde 610 diváků, bouřila. A po právu.

"Neměli jsme nárok," uznal na webu kolínského klubu poražený trenér Pavel Budínský. "Musíme se vrátit do starších kolejí, chytit rytmus."

Rozhodla druhá čtvrtina, Děčín ji projel o třídu 9:25! "Dost nás přibrzdilo, že naši tři klíčoví hráči na perimetru Sanders, Hatcher a Alič měli po třech faulech, tudíž jsme je museli stáhnout ze hry. Zapojili jsme náhradníky, čehož Kolín využil a udělal si dílčí náskok do poločasu," dodává kouč.

Predrag Benáček, emotivní trenér Kolína, byl dojatý: "Kolín musí být šťastný, že má takové hráče, kteří se i přes veškeré problémy klubu semkli a podávají v posledním měsíci nejlepší výkony."

Na trojky Děčín rupnul 2:8, ale důvodů porážky bylo víc. Třeba i třítýdenní pauza.

"Viděl jsem tým, který vypadal, jako když jsme spolu nastoupili do letní přípravy," podotkl Budínský. Jeho Děčín ve čtvrtek přivítá Ostravu.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon