Starosta už se těší na reprezentaci

Salt Lake City - Tým San Antonio Spurs zakončil letní ligu Reebok Rocky Mountain Revue 2005 výhrou nad Dallasem a porážkou proti Utahu. Český reprezentant Ondřej Starosta nastoupil i v posledních dvou zápasech v základní pětce, a i když se neprosadil tak jako v předchozích utkáních, určitě může být se svým učinkováním v dresu Spurs spokojen.
Čtvrtek:
San Antonio - Dallas 79:67
Střelci:
Spurs
- M.Sanders 25, A.Barrett 16, J.Asselin 10, B.Johnsen 9...O.Starosta 4 body a 5 doskoků
Mavericks - J.Powell 16 bodů a 11 doskoků, M.Harris 16, P.Podkolzin 10

Spurs rozhodli vyrovnaný zápas až v poslední čtvrtině, kterou vyhráli 25:14. Zářil především Melvin Sanders, který proměnil 9 z 15 střel (25 bodů), Andre Barrett přidal kromě 16 bodů a 7 asistencí.

Český basketbalista Ondřej Starosta tentokrát dostal v základní pětce šanci jen na 13 minut, za které stihl proměnit 2 ze 3 střel a zaznamenal 4 body a 5 doskoků (z toho 3 útočné). Do sestavy se vrátil uzdravený Jamal Sampson (kotník), kterého chtěl domácí tým vyzkoušet, a tak neměl český reprezentant přece jen tolik šancí.

"Tentokrát už to nebylo nic moc," přiznal po zápase Starosta sebekriticky, "únava už je opravdu cítit, a to i psychická, navíc jsem dostal parádního ´koňara.´ Potřeboval bych přibrat pár kilo, 225 cm vysoký Podkolzin, kterého jsem dnes bránil, sice není ještě herně vyzrálý, ale váží asi 140 kg a to je znát. Já jsem tady naopak pár kilogramů ztratil..."

Pátek:
Utah - San Antonio 80:75
Střelci:
Jazz
- D.Williams a A.Owens 15, K.Humphries 14, M.Wilkinson 10
Spurs - M.Sanders 21, A.Barrett 14, B.Johnsen 10...O.Starosta 2 body a 5 doskoků

Spurs zakončili letní ligu porážkou proti domácímu Utahu, když ztratili dobře rozehraný zápas v poslední čtvrtině - po třech čtvrtinách ještě vedli o 5 bodů, ale závěrečnou část hry vyhráli Jazz 25:15. Výborně hrála především letošní trojka draftu nováček Derron Williams (15 bodů, 6/10 z pole).

Za San Antonio opět zářil Melvin Sanders (21 bodů, 8/13 z pole), Ondřej Starosta sice opět nastoupil v základní pětce, ale tentokrát dostal šanci už na pouhých 10 minut a netrefil ani jednu ze 3 střel. "Doufal jsem, že zakončím letní ligu trochu lépe, ale nic s tím nenadělám, trenér hodně točil sestavou a moc šancí už jsem nedostal. Už se těším domů a na reprezentaci..."

Starosta tedy během pěti zápasů v dresu Spurs dosáhl průměrů 6,6 bodů a 5,4 doskoků na zápas, jeho nejlepším výkonem zůstalo 15 bodů a 7 doskoků během vítězného utkání proti Atlantě. San Antonio z pěti zápasů třikrát vyhrálo. Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen charlottský Sean May, do "All-Star pětky" byli zvoleni Britton Johnsen, Raymond Felton, Kris Humphries, Matt Carroll a Salim Stoudamire. 

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž