Nenad Krstič (vlevo) hodil židli do klubka řeckých hráčů. Teď za to bude pykat.

Nenad Krstič (vlevo) hodil židli do klubka řeckých hráčů. Teď za to bude pykat. | foto: AP

Srbský pivot Krstič seděl za vrh židlí po řeckých basketbalistech za mřížemi

  • 17
Místo míčem házel židlí. Odseděl si za to několik hodin "v chládku." Srbský basketbalista Nenad Krstič byl zatčen poté, co se zúčastnil hromadné bitky v přípravném utkání s řeckými reprezentanty. Sedmadvacetiletý pivot, který hraje NBA za Oklahomu City, židlí zranil soupeře Jannise Burussise. Za jeho roli ve rvačce ho čeká správní řízení.

Přípravný zápas mezi srbským a řeckým národním týmem se nedohrál, místo sportovního konce se rozplynul v krvavé rvačce (více ZDE).

Nejzuřivěji ze všech reprezentantů si počínal právě Krstič, který do klubka soupeřů mrštil židlí a zranil Burussise. Řecká policie ho zatkla za takzvaný přestupek proti zákonu o sportovním násilí.

Srb byl odvezen do vazby a o jeho dalším osudu rozhodlo urychlené správní řízení. Úřady rozhodli, že Krstiče propustí, spáchal prý pouze přestupek. Hrozí mu pouze finanční pokuta.

Prohlédněte si rvačku mezi oběma týmy:

Řekové již kvůli nechutnému incidentu vyjádřili lítost. "Omlouváme se všem, kteří na zápas přišli. Obrázky, které viděli, se neslučují s duchem olympismu," řekl novinářům řecký pivot Kostas Tsartsaris.

Kromě trestu pro Krstiče čeká basketbalisty zřejmě i disciplinárka. A to je před mistrovstvím světa pro oba tábory dost špatná zpráva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž