Nikola Mirotič z FC Barcelona ve finále španělské ligy

Nikola Mirotič z FC Barcelona ve finále španělské ligy | foto: Profimedia.cz

Barcelona druhé finále s Realem otočila v koncovce, Veselý se blýskl i trojkou

  • 3
Jan Veselý byl s 18 body druhým nejlepším střelcem FC Barcelona, jeho tým vyhrál i druhé finále španělské basketbalové ligy. V dramatickém utkání porazil Real Madrid 86:85 a jedno vítězství ho dělí od titulu. Tomáš Satoranský přispěl k výhře čtyřmi body či pěti doskoky. Jubilejní 20. mistrovský titul může katalánský klub vybojovat v úterý, kdy se bude hrát v Madridu.

Barcelona ve třetí čtvrtině vedla až o devět bodů, ale Real v poslední části skóre otočil a vypracoval si šestibodový náskok. Domácí manko stáhli na 82:83 a půl minuty před koncem pivot Realu Edy Tavares neproměnil ani jeden ze dvou trestných hodů. Při doskoku byl faulován Nikola Mirotič, který naopak dvakrát uspěl a poslal Barcelonu do vedení.

Při další akci Realu se vyfauloval Veselý a Sergio Llull stav zápasu opět překlopil na stranu obhájců titulu. Na druhé straně si při bránění Nica Laprovittoly připsal pátý faul Tavares a argentinský hráč z trestných hodů rozhodl o výhře Barcelony, která může Realu vrátit loňskou finálovou porážku. Llull v poslední akci zápasu neuspěl.

Veselému patřil první poločas, v poslední minutě stihl krásnou smeč a úvodní dvacetiminutovku završil přesnou trojkou.

Madridský klub letos ovládl Euroligu, katalánský celek zatím v této sezoně žádnou trofej nezískal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž