Souboj u Atlantiku vyzněl pro Miami

P r a h a - V přímém souboji o první místo v Atlantické divizi se setkaly týmy Miami a New Yorku. Přestože hostující Knics začali velmi dobře, nedokázali dobrý výkon udržet a podlehli nakonec Miami 85:76. V Bostonu už se zdálo být po polovině zápasu rozhodnuto. Pak však přišel zvrat, hostující Dallas uchopil otěže zápasu do svých rukou a nepustil je až do vítězného konce. Ani v Charlotte nebyli domácí skoupí a tak si odtud Seattle odváží výhru 84:81, za což vděčí hlavně skvělému Gary Paytonovi.

Boston - Dallas 100:108
Až na 20 bodů si od sebe pustili hráči Dallas Mavericks domácí Boston, aby ve třetí části  stáhli vedení domácích z 78:58 na 85:79. Velkou měrou k tomu přispěl i náhradník Rooks, který nastřílel v důležité třetí čtvrtině 11 bodů. Poprvé se do vedení dostal Dallas, když Finley proměnil trojku na 87:90. Domácí se sice ještě snažili o zvrat, ale v důležitých momentech je dvakrát zmrazil tříbodovým košem Dirk Nowitzki. Hosté tak dokázali dovést zdánlivě ztracený zápas do vítězného konce a odvážejí si z Bostonu důležité body.

Charlotte - Seattle 81:84
Popáté v sedmi posledních zápasech nedokázalo Charlotte zvítězit, když tentokrát podlehlo na vlastní půdě Seattlu Supersonics. Nejvíce za to může "poděkovat" vynikajícímu Garymu Paytonovi, který nastřílel 5 trojek a celkově pak 32 bodů, k nimž ještě přidal 9 doskoků a 8 asistencí. Celkovým součtem 12.831 doposavad nastřílených bodů tak předstihl svého současného trenéra Paula Westphala. Seattle tímto vítězstvím potvrdil postavení alespoň tabulkového favorita zápasu.

Miami - New York 85:76
Takřka totožnou bilanci měli před pondělním nočním zápasem dva přímí sousedé z tabulky Atlantické divize Miami a New York. Hostující Knics vstoupili do zápasu výborně a po první čtvrtině vedli o 16 bodů 33:17. Dále už se jim ale tolik nedařilo a v každé z následujících částech již kralovalo Miami. V jeho dresu odehrál celý zápas Jamal Mashburn a nasbíral za tento čas 24 bodů. Njevětším konkurentem mu byl ve střelbě hostující Johnson s 20 body. Tradiční lídr New Yorku, Latrell Sprewell, se tentokrát příliš neprosadil.

Utah - New Jersey 106:101
Do haly Delta Center druhého týmu Středozápadní divize, Utahu Jazz, zavítalo podstatně hůře postavené New Jersey a téměř 20.000 diváků bylo svědky divoké přestřelky dvou hráčů. Z ní vyšel nakonec vítězně nestárnoucí Karl Malone s 35 body, 12 doskoky a 9 asistencemi, zatímco jeho oponent, Jamal Marbury měl o jeden bod i doskok méně. Malonea doplnil ještě 27 body "dálkový" střelec Hornacek a spolu tak dovedli Jazz k výhře 106:101.

Golden State - Atlanta 80:75
Jestliže v Utahu šlo o střetnutí dvou střeleckých es, Oakland, sídlo klubu Golden State, viděl pro změnu galapředstavení v doskocích, o něž se zasloužili hostující Mutombo se 17 doskoky a zejména pak místní Doney Marshall. Ten si připsal nejen skvělých 21 doskoků (8 útočných), ale navíc ještě nastřílel Atlantě 23 bodů. Stejný bodový účet a 10 doskoků k tomu přidal ještě čerstvě vytrejdovaný Larry Huges a Golden State si připsal výhru v poměru 80:75.

LA Clippers - Houston 77:96


Prohlédněte si tabulku divizí NBA

Eddie Jones z Charlotte se snaží vystřelit přes Harisse z New Jersey

Larry JHohnson z New Yorku se marně snaží zabránit ve střelbě Jamalu Mashburnovi z Miami

Garry Payton prochází obranou Charlotte

Dennis Rodman každopádně patří mezi nejnepříjemnější obranáře v NBA

Latrell Sprewell střílí na koš za Majerleho asistence


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž