Prostějovský Andrius Šležas (vlevo) a nymburský Arthur Lee

Prostějovský Andrius Šležas (vlevo) a nymburský Arthur Lee | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Šležas je fit a chce zpět do Prostějova. Trybanski nakonec Orly neposílí

  • 2
Nadějná zpráva dorazila z Litvy na stůl generálního manažera prostějovských basketbalistů Petra Fridricha. Utržená šlacha Andriuse Šležase na palci u ruky je už v pořádku a vedení Orlů se zkušeným křídelníkem jedná o nové smlouvě pro příští sezonu.

Ta minulá pro litevskou oporu Hanáků dopadla neslavně. Šležas kvůli zranění musel vypustit rozhodující zápasy v play-off a úspěšné tažení spoluhráčů, kteří postoupili až do ligového finále, sledoval z Vilniusu.

"Andrius se nám ozval s tím, že by měl zájem v Prostějově pokračovat," potvrdil jednání Fridrich.

"Podle něj je již ruka v pořádku. Šlacha mu srostla a už v Litvě trénuje," dodal manažer Orlů s tím, že pokud se obě strany dohodnou, bude mít Šležas v nové smlouvě klauzuli týkající se jeho zdravotního stavu.

"Zranění ruky bylo docela vážné. Proto se chceme pojistit. Pokud by nebyl v pořádku, mohli bychom od smlouvy odstoupit," přiblížil možný dodatek kontraktu Fridrich.

Vedení klubu pokračuje v hledání vysokého pivota – klasické pětky do mlýnice pod koš. Možnost, že Orly posílí Cezary Trybanski, polský basketbalista se zkušenostmi z NBA, padla. "Trenér Peter Bálint se nakonec rozhodl, že Trybanského nechce," konstatoval Fridrich.

V každém případě ale prostějovský tým pokračuje ve shánění podkošového basketbalisty. "Na tomto postu potřebujeme kvalitního hráče. Nejen pro ligu, ale také kvůli startu v evropském poháru EuroChallenge, v němž chceme postoupit do základní skupiny," uvedl manažer Orlů.

Podle něj los předkola nedopadl špatně. "Slovinské Domžale je určitě přijatelnější soupeř než třeba Kyjev, který jsme mohli dostat. Postupové šance jsou slušné a také z ekonomického hlediska je to zajímavé. Domžale není daleko, pojedeme autobusem, který je podstatně levnější než letadlo," dodal Fridrich.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž