Kateřina Zavázalová se zanedlouho dočká obnovené premiéry v dresu Hradce.

Kateřina Zavázalová se zanedlouho dočká obnovené premiéry v dresu Hradce. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Hradecké basketbalistky zazářily. A konečně mají i Zavázalovou

  • 9
V první čtvrtině se na jejich výkonu možná podepsala delší zápasová pauza, v dalších třech ale basketbalistky Sokola Hradec Králové předvedly výkon hodný obhájkyň stříbrných medailí z loňského ligového ročníku. Na palubovce silné Slavie Praha jim v prvním zápase roku 2018 přinesl výhru 90:82.

Podle počtu výher se tak Hradecké lvice posunuly na třetí příčku tabulky, před nimi už jsou jen druhý Nymburk s náskokem jediné výhry a bezkonkurenční USK Praha.

„Hráčky příjemně překvapily. Z výkonu jsme měli obavy, přece jen jsme téměř měsíc nehráli zápasy,“ připustil Miroslav Volejník, prezident hradeckého klubu a zároveň asistent trenérky Ptáčkové.

Podle něj první čtvrtina ještě odrážela to, že tým delší čas nehrál, ale od druhé byl jeho výkon výborný, prakticky bez ztrát: „Hráli jsme dobře, ukazuje to i počet nastřílených bodů, dát Slavii 90 na jejich hřišti je dobrý výsledek.“

Lvicím k vítězství pomohl kolektivní výkon, vždyť hráčky mimo základní pětku v utkání zaznamenaly 42, zatímco domácí pouze čtyři. „Chytla se každá z deseti hráček, které do zápasu nastoupily, šest z nich pak dalo minimálně deset bodů,“ vypočítal Volejník.

Vedle výkonu může hradecké trenéry těšit i to, že poprvé v sezoně měli k dispozici Kateřinu Zavázalovou. Ta se do Hradce vrátila v létě z Nymburka, ale kvůli zranění do zápasu ještě nezasáhla. Na Slavii ještě také ne.

„Zdravotně už je v pořádku, navíc její přestup je definitivně dořešený. Proti Slavii jsme ji ještě šetřili, byl to vyrovnaný zápas, ale brzy už dostane šanci,“ konstatoval Volejník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž