David Marek (v bílém)

David Marek (v bílém) | foto: ČTK

Reprezentačního rozehrávače Marka zlákaly do Prostějova evropské poháry

  • 0
Najít kvalitního českého basketbalového rozehrávače je úkol, se kterým by měli potíže i Sherlock Holmes s Philem Marlowem dohromady. Prostějovskému klubu se to ale podařilo. Po šestiletém zahraničním angažmá stáhlo zpět do domácí elitní soutěže Davida Marka.

Marek hrával v univerzitní soutěži v zámoří a naposledy působil ve Španělsku. "Pro růst mé kariéry je to ta nejlepší volba," uvažuje pětadvacetiletá posila Orlů.

Nabídka Prostějova byla jediná?
To ne. Kdybych chtěl, mohl jsem zůstat ve Španělsku. Více mě ale lákalo angažmá v Prostějově. Už kvůli tomu, že se tým vrací do evropských pohárů. To rozhodlo.

Co basketbalisty tak láká na účasti v mezinárodní soutěži?
Pro každého je to vítaná nová zkušenost. Navíc v takových zápasech jste více na očích hráčských agentů. Může vám to otevřít cestu do velkých evropských klubů.

Prostějov bude v předkole Challenge Cupu bojovat o postup do základní skupiny se slovinským Domžale. Jak vidíte vaše šance?
Prostějov po minulé sezoně udržel kostru mužstva. V kádru je hodně kvalitních hráčů. Věřím, že do základní skupiny postoupíme.

Vracíte se do české ligy po dlouhé době. Znáte její kvalitu?
Mám docela slušný přehled. Sledoval jsem řadu zápasů na internetu. Navíc za Pardubice hraje bratr.

Když jsme u vašeho bratra Martina – těšíte se na vzájemné duely?
Hodně. Byl to můj velký vzor. Bez něj bych to v basketbale nikam nedotáhnul. Moc si ho vážím a respektuji. To ale neznamená, že mu něco odpustím. Pokaždé udělám maximum pro naše vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž