Americký pivot Aaron Pettway ve službách lotyšského klubu před halou ve Ventspilsu

Americký pivot Aaron Pettway ve službách lotyšského klubu před halou ve Ventspilsu. | foto: Petr Procházka, MF DNES

Recept Nymburských na Ventspils? Ustrážit pivotmana Pettwaye

  • 0
Ventspils (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Pro basketbalisty Nymburka to večer může být klíč k úspěchu. Uhlídat amerického pivota Aarona Pettwaye. Když hráli s lotyšským Ventspilsem doma, nasázel jim tenhle "skokan" při výsledku 79:57 plných 21 bodů.

A dobrou formu slibuje i nyní. "V Eurocupu se nám nedaří, ale tentokrát vyhrajeme," říkal po dopoledním tréninku vysmátý Aaron Pettway.

Zrovna si nasazoval rukavice u svého auta a pak škrabkou čistil zadní sklo. "Je tu teď zima, strašná zima," opakoval.

V předchozích sezonách hrál 211 centimetrů vysoký hráč v Turecku a Francii, letos zakotvil ještě s krajanem Scottem v Lotyšsku. "On už tu ale není. Nebyla s ním spokojenost," řekl Pettway. "Teď máme i nového kouče, snad to bude dobrá změna."

V kádru pátého týmu Baltické ligy je jediným cizincem mezi smečkou domácích borců. "Máme mladý tým, plný šikovných domácích hráčů. Na mezinárodní úrovni ale družstvu chybějí zkušenosti. V tomto směru je na tom Nymburk lépe," přiznal Aaron Pettway.

Večer se bude na palubovce zřejmě často potkávat s nymburským strážcem Philipem Riccim. "Už v prvním duleu Pettway ukázal, že je na tom výborně atleticky. Má i víc centimetrů než já. Ale slibuju, že to nebude mít jednoduché," uvedl Philip Ricci.

Zápas Ventspils - Nymburk začíná v 19.30, přímý přenos vysílá ČT4. Pokud Nymburk vyhraje, postoupí mezi 16 nejlepších týmů Eurocupu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž