Brian Fitzpatrick (ve žlutém) z Prostějova na doskoku bojuje s Jerem Vučicou...

Brian Fitzpatrick (ve žlutém) z Prostějova na doskoku bojuje s Jerem Vučicou (vlevo) a Brettem Roseboroem ze Svitav. | foto: Orli Prostějov / Radek Váňa

Prostějov padl s týmem Svitav, teď ho čeká Jindřichův Hradec

  • 0
Basketbalistům Prostějova duel s týmem Svitav nevyšel. Tuři udeřili hned v první čtvrtině, kdy šňůrou patnácti bodů v řadě získali rozhodující náskok a nedovolili soupeři jej dotáhnout. Dva dny po porážce 70:79 prostějovská sestava přivítá lvy z Jindřichova Hradce (18.00), na které z posledního místa tabulky ztrácí jediný bod.

„Potřebujeme hrát stejným způsobem jako v poslední desetiminutovce se Svitavami. Ovšem hned od prvního rozskoku,“ říká trenér Prostějova Zbyněk Choleva, jehož tým v předchozím ligovém střetnutí zlepšeným závěrem stáhl ztrátu pětadvaceti bodů na přijatelný rozdíl.

Jinak ovšem neměl mnoho důvodů k radosti. „Zápas jsme nezačali s odpovídající energií. První půlku jsme se nemohli trefit zvenku, ani jsme si nemohli dopřát trestné hody. Pouze mě těší, že jsme se dokázali v koncovce trochu zvednout.“

Orly v nadstavbě čekají ještě dva zápasy, pak dalších šest ve skupině o udržení, stejně je na tom Jindřichův Hradec. Proto bude duel hodně důležitý.

„Body se budou počítat do další tabulky. Navíc jsme s tímto soupeřem v sezoně třikrát prohráli, z toho dvakrát velkým rozdílem,“ naznačuje Choleva, že v zápase budou mít domácí dostatečnou motivaci uspět.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž