Radovan Kouřil v dresu Prostějova

Radovan Kouřil v dresu Prostějova | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Prostějovští se trápili půl zápasu, ale po pauze na Kolín udeřili

  • 0
Až nečekaně dlouho se trápili basketbalisté Prostějova v ligovém utkání proti papírově slabšímu Kolínu. Prakticky celý poločas prohrávali, místy až o devět bodů. Udeřili až ve třetí čtvrtině. Klíčový úsek ovládli v poměru 35:10 a nakonec se po výsledku 103:75 radovali ze sedmé výhry v sezoně.

„První poločas byl hodně špatný. Zdálo se, že ještě máme v hlavách předchozí porážku z Opavy. Soupeř si naopak pomohl trojkovými pokusy svých pivotů. Naštěstí jsme se po přestávce zvedli,“ oddechl si po zápase trenér Ariete Prostějov Zbyněk Choleva.

Kolín dal do poločasu 47 bodů. Větší polovinu zařídili pivoti Machač s Chánem, kteří proměnili i čtyři trojky. „Chvílemi to vypadalo, že nebráníme. Ale když to na trojce zvedne takový Aleš Chán, nejde s tím prakticky nic dělat,“ posteskl si Choleva.

Po návratu z kabiny už domácí orli kralovali. Důležité body dával především Talley, nejlepší hráč utkání. Potřebnou energii dodal spoluhráčům neúnavný Marko, své minuty patřičně využil Šteffel.

„Poslední zápasy byly z mé strany špatné. Potřeboval jsem zápas, který mě nakopne. Doufám, že se budu zlepšovat,“ uvedl prostějovský pivot David Šteffel, který přispěl k vítězství osmnácti body.

Kolínská ofenziva se ve třetí a v poslední čtvrtině pořádně zasekla. Osmadvacet bodů za poločas na udržení náskoku nemohlo stačit.

„Vůbec to nechápu. Nestalo se nám to poprvé. Takhle jsme ztratili už několik zápasů. Rozehrávači vůbec nedělali, co měli. Máme v kádru zkušené hráče, chybují ale více než dorostenci,“ zlobil se Predrag Benáček, kouč Kolína.

Koncovku si už orli bez potíží pohlídali a v poslední minutě dokonce překonali hranici sta bodů. „Když jsme se dostali do náskoku, naše hra se uklidnila. Předváděli jsme pak i hezké kombinace,“ těšilo Cholevu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž