Nový Jičín - Nymburk: zakončuje hostující Petr Benda

Nový Jičín - Nymburk: zakončuje hostující Petr Benda | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Překvapili v Ankaře, teď basketbalisté Nymburka zkusí šokovat na „Kanárech“

  • 2
Týden po překvapivém vítězství na palubovce Türku Telekom spřádají nymburští basketbalisté v Eurocupu plány na další nečekaný výsledek, který by tentokrát rádi uhráli proti Gran Canarii v Las Palmas.

Středočeši jsou i nyní outsidery, ale znovu se touží postavit předzápasovým prognózám. Dobře vědí, že by jim případný úspěch v přímém souboji s devátým týmem španělské ligy zajistil velmi nadějné vyhlídky pro druhou polovinu osmifinálové skupiny, v níž dva ze tří duelů sehrají doma.

"Jak nás naučily už předchozí zápasy, tak pro nás neexistuje nemožné," řekl odhodlaně nymburský trenér Muli Katzurin, jehož tým hodně povzbudil úspěšný duel v Turecku.

Nymburští věnují utkání na Kanárských ostrovech velkou pozornost. Svědčí o tom i to, že k duelu odcestovali hned po sobotní drtivé ligové výhře nad USK Praha o 60 bodů, netradičně už tři dny před zápasem.

Do Gran Canarie výprava dorazila v sobotu po půlnoci, v neděli hráči odpočívali a odpoledne vyrazili sledovat svého nejbližšího soupeře v utkání španělské ACB ligy, v němž Gran Canaria porazila Valladolid 77:63. "Sami jsme se přesvědčili o tom, jak silný soupeř nás čeká. Záznamy z DVD nelhaly," podotkl Katzurin s úsměvem.

Český celek se pokusí stát prvním týmem, který v letošní eurocupové sezoně na palubovce Gran Canarie vyhraje. S nepořízenou z vyhlášené turistické destinace už odjely Zhořelec, Nancy, Panellinios Atény a naposledy i Türk Telekom Ankara.

Gran Canaria bude mít v duelu s Nymburkem velkou motivaci, protože touží odčinit minulý debakl z Bělehradu; v Srbsku prohrála drtivě o 30 bodů. I tak se ale hosté z Nymburka mají na pozoru.

"Doma hrají s obrovským sebevědomím a naším úkolem bude snaha o diktování tempa hry. Pokud se nám to nepodaří, bude to potom hodně těžké," varoval Katzurin.

Nymburk po dvou zápasech má na kontě v osmifinálové skupině jednu prohru a výhru, minulý úspěch v Turecku šestinásobné české šampiony vrátil do hry o postup do čtvrtfinálové fáze. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí dál dva týmy.

V čele je zatím s dvěma triumfy Crvena zvezda Bělehrad, Nymburk má vyrovnanou bilanci stejně jako Gran Canaria a na chvostu je se dvěma nezdary Türk Telekom.

Zápas začne v úterý v 21:30 SEČ, oproti původnímu plánu jej nebude vysílat ČT4.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž