Momentka z druhého ligového finále. Do útoku se ženou hráčky IMOSu Brno.

Momentka z druhého ligového finále. Do útoku se ženou hráčky IMOSu Brno. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Zkusíme USK aspoň potrápit, zní z Brna před třetím finále basketbalistek

  • 0
Semknutá obrana, produktivní útok. Basketbalistky brněnského Imosu proti pražskému USK konečně odhalily své možnosti. Bohužel pro ně to však bylo až po přestávce středečního druhého finále, kdy už je drtila vysoká ztráta. Tu poté stihly jen zkorigovat na konečných 49:61.

"Za druhý poločas zaslouží holky plné absolutorium," podotkl pro Českou televizi brněnský trenér Jan Bobrovský. "To byl výkon, o kterém jsem si myslel, že bychom mohli podávat celý zápas. Jedině tak bychom mohli USK přehrát."

To se však "Žabinám" v této sezoně dosud nepovedlo. Ve středu na domácí palubovce se o šanci připravily bídnou první půlí, kterou prohrály o 18 bodů. "Tam byl náš výkon katastrofální, a to je ještě slabé slovo," ulevil si Bobrovský.

Jeho celek se ničil sám fauly a ztracenými míči, kterých do přestávky navršil patnáct. "Na začátku jsme byly velmi bojácné. Chtěly jsme potvrdit, že na domácí palubovce umíme zahrát, ale soupeřky kvůli našim chybám lehce získávaly míče a náskok," posteskla si brněnská pivotka Anna Jurčenková.

Po pauze ovšem Imos zabral, když využil lehkovážnosti vedoucího favorita. "V šatně ani nic padat nemuselo, samy jsme se chtěly ukázat. Byla to jedinečná šance, jak USK porazit," uvedla pivotka Barbora Kašpárková.

Třetí čtvrtinu domácí celek vyhrál 17:7 a přiblížil se až na rozdíl šesti bodů. Poté ovšem své šance nevyužil. "Jakmile jsme se dostaly na dohled, nedaly jsme pár košů, které jsme právě v tomto zlomovém momentě potřebovaly. Stálo nás hodně sil vrátit se do zápasu a poté chyběly jen detaily, aby koš padnul a zápas jsme úplně otočily," mrzelo Jurčenkovou.

Pražankám tak k titulu chybí jediný krok, který mohou udělat v pátek  od 19 hodin v přímém přenosu ČT Sport ve své hale. "Zkusíme je aspoň potrápit," burcuje Kašpárková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž