Jahmal Jones (v bílém) ze Svitav, ilustrační foto

Jahmal Jones (v bílém) ze Svitav, ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Boj o play-off spěje k závěru. Svitavští basketbalisté hostí Brno

  • 0
Ne, teď by vážně neměli zakolísat. Po středeční porážce 75:88 svitavští basketbalisté nutně potřebují dnes od 17 hodin v hájemství své haly Na Střelnici přemoci předposlední Brno, které ve čtvrtek padlo 82:86 v bitvě s Pardubicemi. Tedy - pokud to myslí vážně s postupem do play-off, o nějž se na dálku perou s průběžně osmou Ostravou.

„Oba zbývající zápasy (s Brnem a poté s Děčínem) chceme doma vyhrát, ale není na nás vyvíjený nějaký velký tlak. Brno je naopak v pozici, že musí, pokud se chce vyhnout baráži. To by mělo hrát pro nás, můžeme být klidnější,“ uvažuje trenér svitavských Turů Stanislav Petr, jenž by měl mít po delší době k dispozici všechny opory. Hrát by měl i uzdravený rozehrávač Jones, čímž určitě stoupají šance Turů na triumf.

Brno nápadným způsobem ožilo po příchodu amerických posil Zeiglera a Oja, posledním důkazem byl jeho výše zmíněný dramatický duel s pardubickou Beksou.

„S těmi dvěma se jednoznačně zvedli, jsou to hráči, kteří dokážou skórovat. To dřív Brnu chybělo. Oba jsou nebezpeční na míči a umějí zahrát pick’n’roll (herní varianta s uvolněním hráče za pomoci clony),“ upozorňuje kouč Petr.

Pod dojmem nových zámořských plejerů v brněnském týmu se navíc probudily i jiné osobnosti, jako je Čech Křemen, slušný trojkař, nebo další Američan Egwuonwu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž