Ladislav Sokolovský (vlevo) v ligovém duelu proti Prostějovu

Ladislav Sokolovský (vlevo) v ligovém duelu proti Prostějovu | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Postup je blízko, ale ještě tam nejsme, ví kapitán nymburských basketbalistů

  • 1
Ventspils (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Lžičkou si zamíchal zmrzlinu v misce a přisedl k rozboru u videa. Promítal se zápas Nymburk - Ventspils, v němž český mistr jasně dominoval. „Každý si myslí, že to tady snadno zopakujeme. Ono to ale lehké nebude,“ varoval nymburský kapitán Ladislav Sokolovský před dnešním zápasem Eurocupu.

Nakolik je pro vás hráče nepříjemná dlouhá cesta? Zpoždění letu a pak 180 kilometrů autobusem.
To k tomu patří. Proto se cestuje o den dřív. Vyspíme se a ráno budeme všichni v pohodě. Nebyl to žádný extrém, já pamatuju mnohem horší cesty. Jednou s Brnem jsme vyrazili do Volgogradu v pondělí ráno a byli jsme tam dvě hodiny před úterním večerním zápasem.

Jste hodně blízko postupu. Možná jste takový vývoj ani sami nečekali.
Naše skupina se vyvinula zajímavě. Nikdo nemohl předpokládat, že bude mít Ventspils bilanci 0 - 5. Mají problémy s rozpočtem, hrajou s mladejma. Přesto musím zdůraznit, že ještě v top 16 nejsme. Musíme zůstat koncentrovaní.

Domácím o nic nejde. Na jednu stranu mohou hrát uvolněně, na druhou můžou zápas klidně vypustit. Co myslíte?
Určitě chtějí vyhrát. S tím nastoupí. Také je na ně tlak. Kdo by chtěl dokončit Eurocup bez vítězství. Nesmíme se dostat v úvodu do ztráty. Naopak, když se dostaneme do vedení, pomůže nám to.

Kam případný postup zařadíte v galerii svých úspěchů?
Já nikam. Ale bylo by to skvělé pro celý český basket i všechny fanoušky. V Pardubicích by viděli další tři zápasy proti super týmům.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž