Levell Sanders

Levell Sanders | foto: Karel Pešek, MAFRA

Válečnická srdce rozbolavěl při návratu do Děčína skvělý Sanders

  • 0
Býval jejich spasitelem, ve středu už katem. Exděčínský rozehrávač Levell Sanders popravil svůj bývalý tým v zápase, který nadchl. Duel Děčín vs. Pardubice skončil 83:86 a navzdory ligové porážce se basketbalovým Válečníkům zase tleskalo. "Zápas byl oboustranně ofenzivní. Bohužel jsme se asi nechali strhnout a unést," želel domácí pivot Robert Landa.

Strhující nástup Děčínu brzy vynesl dvouciferný náskok, jenže co je +11 bodů v basketu, když proti vám stojí 38letý Američan Sanders? Pardubický rozehrávač dirigoval svůj tým jako Českou filharmonii a pro něj typicky s klaksonem 1. čtvrtky trojkou dorovnal na 28:28. Jestli se dá o dalším průběhu napsat, že každý chvilku tahal pilku, tak aktéři zápasu ve spalující atmosféře pořezali snad celý les.

Publikum se žhavilo i na rozhodčí, když udělili technickou chybu Ventovi. "My se dostali do problémů s fauly, já a Venta, bylo to slyšet i v hale. Důležitý moment," tvrdil Landa; jeho tým dost postrádal nemocného kapitána Houšku.

Dopichem s klaksonem, tentokrát poločasovým, se blýskl i děčínský Jiříček. Z bodové ztráty bylo bodové vedení. Po pauze však šli do trháku hosté. Stíhačka Válečníkům málem vyšla. Ještě 0,6 vteřiny před koncem střílel po autu Jiříček, mohl srovnat, ale trojku minul. Bouřících 1 120 diváků smutně vzdechlo... "Utkání se mi líbilo, prohráli jsme se ctí," nebrečel však děčínský trenér Pavel Budínský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž