Česká basketbalistka Petra Kulichová se zranila v utkání se Spojenými státy a...

Česká basketbalistka Petra Kulichová se zranila v utkání se Spojenými státy a hřiště opouštěla s cizí pomocí. Vlevo je hlavní trenér Lubor Blažek. | foto: ČTK

Kotník bude v pořádku. Basketbalistky vyrazí na MS i s Kulichovou

  • 3
Česká basketbalová reprezentace nepřišla o svou nejvyšší členku. Petra Kulichová sice nedohrála úterní přípravné utkání před mistrovstvím světa s výběrem Spojených států (41:76), zranění kotníku ji však do Turecka pustí.

Kulichová, nejlepší česká střelkyně přípravného utkání proti mistryním světa a olympijským vítězkám, musela odstoupit, když v poslední čtvrtině ve skrumáži pod košem špatně došlápla. Ze hřiště pak odskákala po jedné noze a za pomoci týmu.

Velký balík ledu na kotníku a bolestivý výraz v obličeji české pivotky nevěstily necelé dva dny před odletem na šampionát nic dobrého. O den později však přišly dobré zprávy.

Petra Kulichová z Česka (vpravo) a Jantel Lavenderová z USA.

„Petra naštěstí neutrpěla žádnou zlomeninu. Jedná se o lehkou distorzi v hlezenním kloubu, která je ale díky tomu, že byla včas zaledovaná a ošetřená, menšího rozsahu. Na léčbě budeme pracovat, aby Petra byla v horizontu pár dnů schopná zapojit se do hry,“ uvedl lékař národního týmu Vojtěch Havlas.

„Petra absolvovala rentgen ještě včera po utkání a dnes dopoledne další vyšetření. Podle lékaře je schopná do Turecka odjet. Bavil jsem se i s Petrou a ta je stejného názoru,“ potěšil fanoušky trenér Lubor Blažek, který tak bude muset řešit případné úlevy a intenzitu zapojení české pivotky do hry v samotném úvodu šampionátu.

V sobotním utkání s Brazílií i v následujících duelech základní skupiny s Japonskem a Španělskem však fandové v Ankaře budou moci pivotce Basiktase Istanbul zatleskat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž