Pardubičtí se na výhru opět nenadřeli

Pardubice - Potřetí s outsiderem. A potřetí pohodová výhra. Pardubičtí basketbalisté přešli přes sérii zápasů se soupeři ze dna tabulky v naprostém klidu. Po Ústí nad Labem a BBK Brno s přehledem zdolali i Sadskou. Na domácí palubovce zvítězili 97:77 a potvrdili svou bronzovou příčku.

"Zase tak jednoduchá výhra to nebyla. Dopustili jsme se i mnoha chyb," upozornil trenér Stanislav Petr. "Vyšla nám ale rychlá hra dopředu a podle očekávání jsme měli převahu pod košem. To rozhodlo," dodal kouč vítězů.

"V obraně jsme předvedli velkou bídu. Soupeři jsme výhru hodně usnadnili," řekl Karel Forejt, trenér Sadské.

Hosté, poprvé s novou posilou Davidem Doušou z Prostějova, drželi vyrovnané skóre pouze v úvodu. Ovšem Kubálkovy trojky byly jejich jedinou zbraní na favorita. A brzo nestačily. Pardubice měly jasně navrch pod oběma koši.

V útoku se prosazoval zejména obr Trnka, jenž a první půli nastřílel 15 bodů. Zejména jeho zásluhou uchopili domácí v 6. minutě vedení do svých rukou. Rychle ho dostali na dvouciferný rozdíl a dali jasně najevo, že už ho nemíní pustit.

Pardubický tým s lehkostí překonával obranu soupeře, z rychlých protiútoků trestal jeho chyby a neustále navyšoval svůj náskok. Ve 23. minutě po Přibylově trojce narostl až na 23 bodů (65:42).

Jednoznačná kontrola nad zápasem však pardubický tým ukolébala. Sadská se chopila své šance a na konci třetí čtvrtiny snížila na 71:60. Víc jim však pardubické mužstvo nedovolilo.

O drama neměl zájem zejména Trnka. V úvodu závěrečné části vrátil náskok do bezpečnější výše. Na sobotní duel s Nymburkem se tak domácí naladili pátou výhrou v řadě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž