Pardubické trenérské duo Levell Sanders (vlevo) a Tomáš Bartošek.

Pardubické trenérské duo Levell Sanders (vlevo) a Tomáš Bartošek. | foto: FIBA / JIP Pardubice

Pardubický kouč Bartošek: V odvetě s Brnem nesmíme nic vypustit

  • 0
Zdá se to být ideálně připravená půda pro útok na postup do dalšího kola Českého poháru, kterým bude čtvrtfinále. V prvním utkání pardubičtí basketbalisté nad Brnem vyhráli o devět bodů a vytvořili si tak slibný náskok do středeční odvety, v níž navíc nastoupí na domácí palubovce (od 19 hodin v hale Dašická).

Jenže Tomáš Bartošek, jeden z koučů pardubické Beksy, si je moc dobře vědom, jak může podobná výhoda před klíčovým kláním o čtvrtfinále ukolébat. Vždyť Beksu by dál posunula i porážka o osm.

„Na to v žádném případě nechceme a nebudeme spoléhat,“ prohlásil Bartošek rezolutně pro klubový web. „Chceme a musíme k tomuto utkání přistoupit naprosto zodpovědně a koncentrovaně, s maximálním úsilím. Každopádně budeme hrát na vítězství, jiný přístup si ani naši fanoušci nezaslouží,“ pokračoval.

Beksa zažívá výsledkově úspěšné období, od porážky s mistrovským Nymburkem ze 4. listopadu přemohla hned osm soupeřů v řadě, do čehož se počítá i v úvodu zmíněná pohárová výhra 83:74 z Brna. 

Série Jihomoravanů je protipólem: hráči Brna už devětkrát za sebou opouštěli halu se sklopenými hlavami.

Odpovídá tomu i postavení nejbližších soupeřů v ligové soutěži - Pardubice si polepšily již na průběžné třetí místo, kdežto Brno je předposlední jedenácté. Horší je pouze Jindřichův Hradec, nedávný sok Beksy, který ztratil všech třináct dosavadních duelů v Kooperativa NBL.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž