Pardubický křídelník Brandon Spearman se tlačí kolem Kendricka Raye (vlevo) z...

Pardubický křídelník Brandon Spearman se tlačí kolem Kendricka Raye (vlevo) z Nymburka. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Nymburk padl. Vítězný pardubický obrat řídil Spearman

  • 1
Jako první v sezoně dokázali porazit Nymburk. Basketbalisté Beksy v sobotu večer na Dašické díky famóznímu druhému poločasu zastavili středočeského fenoména české nejvyšší soutěže a po výsledku 73:69 si ve skupině A1 připsali čtvrtou výhru v řadě.

„Výhry jsou dobré, ale to, jak jsme se k nim dostali, už zase tak skvělé není. Naše výkony jsou hodně nevyrovnané. I s Nymburkem ten zápas byl jako den a noc,“ upozorňoval po skalpu silného soupeře rozehrávač pardubické Beksy Jiří Welsch.

Po prvním poločase totiž Nymburk vedl v pohodě 49:34 a s domácími to vypadalo zle, ale v další části hry přišel obrat o 360 stupňů.

„Poučili jsme se z prvního poločasu a taky nám pomohl proslov trenéra. Nebyl ani nijak důrazný, ale jeho slova na nás byla dobře mířená,“ pochvaloval si Welsch.

Jeho tým dokázal ve zbytku zápasu dokonale zastavit ofenzivní sílu Nymburka, který například ve třetí čtvrtině zaznamenal pouze sedm bodů a Beksa rázem vedla 60:56.

„Hodně jsme se zlepšili v obraně. Nymburk neměl moc velkou úspěšnost střelby a umožnil nám doskakovat a zrychlit naši hru. To bylo rozhodující,“ vysvětloval Welsch.

Domácímu obratu šéfoval hlavně Brandon Spearman, jenž zaznamenal 26 bodů (z toho 23 ve druhém poločase).

„Vždycky, když jdu na palubovku, snažím se předvést nejlepší výkon, jakého jsem schopen, bez ohledu na soupeře. Chci ale říct, že na tom mají obrovskou zásluhu moji spoluhráči,“ smekl Spearman na klubovém webu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž