Pardubický pivot Kamil Švrdlík (uprostřed) v souboji se svitavskými Hunterem...

Pardubický pivot Kamil Švrdlík (uprostřed) v souboji se svitavskými Hunterem Mickelsonem (vlevo) a Brettem Roseboroem. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Páté čtvrtfinále: Pardubice mají Svitavy „na lopatě“, rozhodne obrana

  • 0
Využít i potřetí domácí prostředí v hale Dašická, a probít se tak do nejlepší čtyřky basketbalového play-off. S takovým předsevzetím půjdou do sobotního pátého čtvrtfinálového zápasu proti svitavským Turům hráči pardubické Beksy. Duel přímým přenosem vysílá kanál ČT sport, pročež byl posunut jeho začátek na netradičních 15.45.

„Utkání se bude odvíjet od kvality naší obrany. Klíčové bude, abychom bránili tak jako v posledních zápasech,“ mínil před čtvrtfinálovým „mečbolem“ pardubický asistent Tomáš Bartošek.

„Druhá věc je, abychom daleko lépe řešili situace v útoku při změnách obrany Svitav z osobní na zónovou a abychom nepřecházeli střelecké pozice. Věřím, že k vyšší úspěšnosti střelby nám pomůže i naše hala, protože na Dašické máme nastříleno. Naším přáním a cílem je toto utkání zvládnout co nejlépe a dovést ho do vítězného konce,“ pokračoval kouč Pardubic, jenž bude s kolegou Sandersem postrádat dlouhodobě zraněného Příhonského a zřejmě i nemocného Kohouta.

Svitavy už nemají kam couvnout; pokud na Dašické podlehnou, sezona pro ně skončila. Je jasné, že Tuři - jakkoli to bude proti silnému protivníkovi z Pardubic obtížné - chtějí sérii ještě jednou vrátit před svoje publikum v hale Na Střelnici.

„Vůbec nemáme poraženeckou náladu,“ potvrdil svitavský kapitán Tomáš Teplý. „Musíme si dát pozor na začátek utkání, který nám ve středečním zápase (výhra Pardubic 70:62) nevyšel. Je třeba se držet na vyrovnaném skóre, pak můžeme pomýšlet na vítězství,“ dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž