Michal Svoboda (u míče) z Pardubic v zápase s Opavou, brání ho Miroslav Kvapil,...

Michal Svoboda (u míče) z Pardubic v zápase s Opavou, brání ho Miroslav Kvapil, Martin Gniadek a Rostislav Dragoun (zleva). | foto: Milan Křiček

Pro nás už jde o play off, uvědomují si Pardubice po dvou selháních

  • 0
V kádru pardubických basketbalistů už panují lehké obavy z možného rychlého konce sezony, tedy alespoň podle slov kapitána Kamila Švrdlíka, jenž byl hodně naštvaný po poslední těsné prohře Beksy na palubovce USK Praha 70:72.

Pro Východočechy šlo už o šestý nezdar v posledních osmi zápasech, proto musí nutně zabrat ve středu večer, od 18 hodin nastoupí v Opavě k dalšímu utkání skupiny A1.

„V porovnání s předchozím zápasem se musíme zlepšit v obranné činnosti - tlaku na balon a na obranném doskoku. Na druhé polovině hřiště musíme být agresivnější a přesně zakončovat,“ plánoval rozehrávač Pardubic Michal Svoboda. 

Proti ovšem bude stát celek, jenž se na rozdíl od Beksy veze na vlně pěti vítězných utkání včetně pohárového finále nad Nymburkem. S Pardubicemi pak Slezané prohráli naposledy loni v lednu.

„Zápasy s Opavou jsou už několik let pořád stejné. Pro nás už v podstatě jde o play off, protože jedině výhra nám pomůže udržet šance na čtvrté či páté místo,“ uvědomoval si asistent trenéra Adam Konvalinka. V Opavě bude pravděpodobně postrádat Petra Šafarčíka, Phila Henryho, Josef Potoček se pak do hry nezapojí určitě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž