Momentka z březnového utkání Pardubic s Kolínem.

Momentka z březnového utkání Pardubic s Kolínem. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

K dohrávce do Pardubic míří „venkovní turisté“ z Kolína

  • 0
Kvůli opravě své haly jsou letošním unikátem. Basketbalisté Kolína totiž museli na všechna dosavadní utkání v Kooperativa NBL cestovat na palubovky soupeřů. Ve středu dlouhou venkovní sérii završí dohrávkou 11. kola v Pardubicích.

Když nastupují na „plac“, doprovází je přitom povzbuzení od nejvěrnějších fandů, takzvaných výjezdníků. Energii z vlastních ochozů hráči Kolína stále čerpat nemohou. A na jejich výsledcích se to po slibném začátku sezony projevilo. Středočeši v listopadu prohráli všechny tři duely a i kvůli tomu v tabulce klesli až na předposlední jedenácté místo.

„Kolín je v těžké pozici,“ připustil je den z trenérů Beksy Tomáš Bartošek před středečním utkáním, které na Dašické začíná v 18 hodin.

Jak si vedou Pardubice a Kolín v NBL?

Poslední zápasy
8. kolo:
Děčín - Kolín 101:76
Opava - Pardubice 85:86

9. kolo
Olomoucko - Pardubice 80:94
Kolín - Nymburk se hraje 3. 2. 2018

10. kolo
Opava - Kolín 91:70
Pardubice - Brno 94:68

Pořadí v tabulce
7. Pardubice:
15 bodů (6 výher a 3 porážky)
11. Kolín: 12 bodů (3 výhry a 6 porážek)

Nejlepší střelci
Pardubice:
Burnett Dominez 188 (průměr 23,5)
Kolín: Edward Lee Skinner 176 (průměr 19.56)

Podle kouče je nicméně letošní herní projev Kolína týmovější. „Mají dobrý pohyb, více clon na hráče bez míče, vytvářejí pozice pro své střelce (Vocetka, Bratčenkov, Dokoupil, Bakič). Je to hodně útočně laděný tým, který si dokáže vyhovět a je nebezpečný jak z perimetru, tak i z blízkosti koše,“ varuje Bartošek.

I přes výsledkový i herní vzestup Beksy v posledních kolech je dle jejího kouče potřebné stále lépe a rychleji reagovat na změnu obrany soupeře. V případě výhry mohou Pardubice poskočit z aktuálně sedmé pozice až na třetí příčku.

Konkurenti z Polabí si dobře uvědomují, že ve městě ležícím proti proudu to budou mít velmi složité.

„Desáté utkání v řadě na půdě soupeře je rozhodně jedno z těch nejtěžších. Tým Pardubic je velmi dobře složený a má kvalitní hráče na všech pozicích. Naším úkolem je předvést soustředěný výkon s minimem chyb. Pokud se nám to podaří po celých 40 minut, může být výsledek utkání otevřený,“ uvedl pro web Kolína jeho kouč Pavel Beneš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž