Fanoušci basketbalových Pardubic

Fanoušci basketbalových Pardubic | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté mají posilu. Přichází americké křídlo Wall

  • 0
Za basketbalisty Pardubic budou v nadcházející sezoně nastupovat celkem tři cizinci. K veteránu Levellu Sandersovi a nedávné posile z Prostějova Dušanu Pandulovi nyní přibyl hráč, který na rozdíl od nich s Mattoni NBL dosud žádnou zkušenost nemá: Američan Jobi Wall.

Čtyřiadvacetiletý křídelník, který měří rovných 200 centimetrů, je absolventem Seattle Pacific University a loni působil v portugalské lize v CAB Madeira. Na východě Čech podepsal smlouvu na jeden rok. Soupiska Pardubic by tak měla být kompletní; je na ní dvanáct hráčů.

„Jobi Wall je hráč na pozici 3 (křídlo), který může alternovat i na pozici 4 (vyšší křídlo). Jeho nebezpečnost je hlavně ve hře zpoza tříbodového oblouku. Právě z tohoto důvodu by se měl hodit do naší koncepce, protože v týmu máme hráče, kteří preferují hru v dolním postavení (Zbyňka Pospíšila nebo Ondřeje Kohouta), ale potřebujeme i hráče, jenž dokáže být platný hrou z vnějšího prostoru,“ uvedl trenér pardubické Beksy Dušan Bohunický.

Ten začne Walla zapracovávat do mužstva týden po startu letní přípravy, v pondělí 11. srpna. A věří, že zrzavý Američan týmu pomůže i v defenzivě.

„Jeho basketbalové přednosti nejsou jen na útočné polovině hřiště. Díky své basketbalové inteligenci dokáže v obraně využívat pohyblivosti a chytrosti, a to jak ve hře jeden na jednoho, tak i v obranných kombinacích. V Evropě bude působit teprve druhým rokem, ale z videí ze zápasů portugalské ligy, která jsme mohli vidět, je jasně patrné, že se velmi rychle přizpůsobil evropskému stylu, dokáže se přizpůsobit týmové hře,“ dodal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž