Pár stovek diváků opustilo Bulls

N e w Y o r k - V úterních zápasech zámořské basketbalové ligy NBA se nedařilo šampiónům dvou předchozích ročníků. Obhájci prvenství Los Angeles Lakers prohráli v Houstonu 74:84, jejich předchůdci San Antonio Spurs si přivezli první porážku v sezóně v poměru 81:100 z Phoenixu. Nulu na kontě proher tak mají již pouze Cleveland, Utah a Philadelphia.

Phoenix zaskočil San Antonio přísnou obranou, v útoku zvolil proti obávané dvojici pivotů Davidu Robinsonovi a Timu Duncanovi taktiku rychlých přihrávek.

"Snažili jsme se pořádně rozpohybovat míč, ale základ úspěchu byl v defenzívě," konstatoval Jason Kidd, kterému na konci chyběl jediný doskok, aby dosáhl podruhé v sezóně triple-double. "Neustále opakuji, že když se soustředíme na tvrdou obranu, jsme velmi dobří. Podobné výkony by nám stačily na většinu soupeřů," pochválil trenér Scott Skiles hru svých
svěřenců.

Obrana Phoenixu dělala hostům velké problémy a více než deset bodů dokázali nastřílet pouze Duncan (18) a Robinson (11). V domácím dresu bodovala 'dvouciferně' pětice hráčů; nejpilnější byl s 23 body Shawn Marion, o tři body méně dal Tony Delk. Nezvykle účinnou obranou se prezentoval rovněž Houston a pouhých 74 inkasovaných bodů znamenalo pro Lakers nejslabší střelecký výkon za uplynulých pět let.

"Mnoho lidí se dnes přišlo podívat na Lakers. Musel to být pro ně šok, když viděli naše
vítězství," radoval se Steve Francis, s 23 body nejlepší střelec Rockets. Jeho tým se blýskl spolehlivou střelbou z čáry trestného hodu, chybil pouze jednou z 23 pokusů, a obávaného soupeře porazil i díky tomu potřetí v řadě.

"Byl to bídný zápas. Dopustili jsme se příliš mnoha chyb v rozehrávce a ani na moment se nedostali do rytmu," postěžoval si trenér hostů Phil Jackson. Pivot Shaquille O'Neal dal sice 24 bodů, ale pod koši jej potrápil zraněním limitovaný Hakeem Olajuwon, autor 12 bodů.

V Chicagu poprvé po 13 letech nehráli domácí Bulls před vyprodaným hledištěm a navrch utrpěli od Washingtonu čtvrtou porážku v sezóně (83:88). Po sérii 610 vyprodaných utkání usedlo do hlediště 'jen' 21.312 diváků, prázdných zůstalo 399 sedadel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž