Pardubice - Ostrava: domácí Tomáš Grepl (v bílém) v úniku.

Pardubice - Ostrava: domácí Tomáš Grepl (v bílém) v úniku. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Ostravské čekání na první vítězství v lize pokračuje

Ani na posedmé basketbalisté NH Ostrava nevyhráli. V 7. kole Mattoni NBL podlehli BK Breda & Weinstein Opava 88:94. Opavští zvítězili potřetí za sebou. Druhou porážku v soutěži si připsali hráči Mlékárny Miltra Nový Jičín, když padli v Děčíně 91:94.

"Žádnou výhru a sedm porážek to jsem za celou svou kariéru nezažil," povzdechl si ostravský trenér Zdeněk Hummel. "To vítězství už ale musí přijít, protože série proher je deprimující." Podle něj ale nebyl mezi domácím a opavským týmem velký rozdíl.

"Jenže opavští hráči o sobě více vědí, hrají kolektivněji. Nám ještě bude nějakou dobu trvat, než se sehrajeme," připustil Zdeněk Hummel.

"Ostrava se ale zvedá, hrála dobře," prohlásil opavský trenér David Klapetek. Co tedy rozhodlo? "Naše širší lavička, měli jsme více hráčů v herní rotaci," řekl David Klapetek. "A po přestávce jsme zlepšili obranu." To domácí dali jen 35 bodů. "Prohru jsme si zavinili sami," uvedl Zdeněk Hummel.

"V poslední čtvrtině za vyrovnaného stavu jsme mohli třikrát jednoduše bodovat, ale vyřešili jsme to špatně. V závěru nám navíc kondičně odešli pivoti."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž