SLADKÉ MÁMENÍ. Americký asistent trenéra u české basketbalové reprezentace Mike

SLADKÉ MÁMENÍ. Americký asistent trenéra u české basketbalové reprezentace Mike Taylor bere oslavu svých narozenin s nefalšovaným úsměvem. | foto: ČTK

Sladká pomsta? Americký kouč si šlehačkovou pecku vychutnal s úsměvem

  • 1
Měla to být splátka i s úroky. Tradice osladit narozeniny člena české basketbalové reprezentace mužů dávkou šlehačky do tváře dopadla ve středu na autora tohoto nápadu - asistenta trenéra Mika Taylora. Ale americký smíšek všechny překvapil. Nálož si vychutnal s úsměvem.

Plán české většiny v týmu přitom neměl chybu. "Bude opravdu veselo, máme něco připraveného," sliboval už během středy pivotman Jakub Houška tajuplně.

Čerstvě čtyřicetiletého Taylora chtěl on a jeho spoluhráči načapat během hokejového utkání v rámci European Trophy mezi domácími Piráty Chomutov a Spartou Praha.

Basketbalová reprezentace byla před více než třemi tisícovkami fanoušků obřadně uvítána a čtyřicátník zviditelněn na obrazovce nad plochou. Hokejový maskot Picaroon v tu chvíli tasil svůj meč - totiž šlehačku ve spreji.

Pokropený Taylor ale ani na chviličku nezaváhal. Svůj osud přijal, smál se a smál. A nakonec vystřelil ruce nad hlavu v gestu šampiona. Ze situace opravdu vyšel jako vítěz.

Přitom takhle nějak prý tyto chvíle obvykle nekončí. "Když má někdo zrovna narozeniny, bývá od rána jako na trní. Jak něco spadne, už se otáčí, co se děje," přibližuje vedoucí týmu Michael Šob. "Ještě štěstí, že jsem se narodil v lednu," dodává vesele.

Ale zpátky do hokejové arény. Když ji basketbalisté opouštěli, svou velkou chvilku za sebou stále ještě neměl druhý z oslavenců dne - třiadvacetiletý křídelník Vojtěch Hruban. Jenže do půlnoci ještě zbývala spousta času...


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon