Nový Jičín - Opava: Zbyněk Pospíšil a Ondřej Dygrýn

Nový Jičín - Opava: Zbyněk Pospíšil a Ondřej Dygrýn - Zbyněk Pospíšil (vpravo) z Nového Jičína v souboji s Ondřejem Dygrýnem z Opavy. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Opavské dělila minuta od výhry v Novém Jičíně

  • 1
Schylovalo se k obrovskému překvapení. Opavští basketbalisté po trojce Dygrýna ještě 59 vteřin před koncem vedli v Novém Jičíně 82:79. Leč Šarovič trojkou srovnal a hosté už nebodovali. Favorizovaný Geofin Nový Jičín první čtvrtfinálový souboj vyhrál 86:82. Druhé střetnutí se hraje v sobotu od 17 hodin v Opavě.

"Vyhráli jsme o čtyři body, a to stačí. Je to play-off," oddechl si novojičínský trenér Zbyněk Choleva. "Opava hraje opravdu dobře a hlavně rychle. S tím jsme měli problémy."

Rozpačitý byl podle něj už začátek utkání. "Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili obranu a šlo to," řekl Choleva. "Jenže po přestávce jsme zase polevili a ztratili desetibodový náskok. Mysleli jsme si, že už to půjde samo, ale nešlo. Čtvrtá čtvrtina nás stála strašně moc sil."

Opavský kouč David Klapetek upozornil na poměr faulů 19:35: "Novojičínský tým má kvalitní tým, ale trochu mě mrzí, že se jim pomáhá, což to mužstvo posiluje."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž