Opavský trenér Petr Czudek je zachmuřený, Matouš Kurečka (uprostřed) a Jakub...

Opavský trenér Petr Czudek je zachmuřený, Matouš Kurečka (uprostřed) a Jakub Šiřina fandí. | foto: FIBA

Liga mistrů v Opavě: přijíždí řecký PAOK i jeho živelní fanoušci

  • 0
Opavští basketbalisté v úterý hostí v Lize mistrů řecký PAOK Soluň. Půjde jim o udržení kontaktu s nejlepšími čtyřmi týmy skupiny B anebo alespoň o posun na šesté místo, zaručující pokračování ve FIBA Europe Cupu. Oba celky si v dosavadních čtyřech kolech připsaly po jedné výhře, shodně proti Nanterre.

Slezané zatím předvádějí v Lize mistrů výkony přesahující původní očekávání. Po úvodní výhře nad Nanterre sice třikrát neuspěli, ale pokaždé dokázali s favorizovaným soupeřem držet velkou část utkání krok. Naposledy s Cholonem, s nímž prohráli až po nepovedené poslední čtvrtině.

PAOK prohrál těsně první tři zápasy s Benátkami, Bonnem a Cholonem, v minulém kole pak o jediný bod udolal Nanterre.

Za řecký celek hraje americký rozehrávač Will Hatcher, který v letech 2008 až 2011 oblékal dres Děčína. Od té doby působil v osmi klubech, z toho třikrát v PAOK.

Spolu s ním se o ofenzivu stará další Američan Phil Goss, který má průměr 15 bodů a tři trojky na utkání.

Nebezpeční jsou také křídelní hráč Linos Chrysikopulos a angolský pivot Yanick Moreira, který v roce 2017 pomohl torontské farmě Raptors 905 k triumfu v soutěži rezervních týmů NBA G-League. Do prvního týmu Toronta se ale neprosadil.

Dorazí také zkušený srbský hráč Milenko Tepič, bývalý parťák Jana Veselého z Partizanu a později i Tomáše Satoranského a Ondřeje Balvína ze Sevilly.

A přijet by měli také fandové černobílých, kteří patří k nejhlasitějším a nejoddanějším příznivcům napříč celou Evropou.

Pro domácí by mohl být zápas o to těžší, že je trápí zdravotní potíže. Poslední dva zápasy nehrál reprezentační pivot Václav Bujnoch, při sobotní prohře 79:100 v Děčíně si navíc podvrkl kotník Rostislav Dragoun.

Trenér Petr Czudek v zápase ale šetřil opory Jakuba Šiřinu, Martina Gniadka a Radima Klečku, kteří by měli mít na PAOK dostatek sil.

Utkání v Opavě začne v úterý v 18:30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž