Ondřej Balvín v dresu Bilbaa | foto: ACB photo

Balvín má podepsáno, o rok prodloužil smlouvu s Bilbaem

  • 0
Ondřej Balvín bude i nadále působit v Bilbau. Sedmadvacetiletý pivot české basketbalové reprezentace s celkem z Baskicka podepsal novou roční smlouvu. Klub o stvrzení dříve avizované dohody informoval na svých internetových stránkách.

Balvín přišel do Bilbaa loni po dvou letech v Gran Canarii, se kterou nastoupil i v Eurolize. Před tím působil v Seville, Bayernu Mnichov, madridském celku Estudiantes, do zahraničí se prosadil z USK Praha. S českou reprezentací si zahrál na loňském mistrovství světa, kde jí pomohl k historickému šestému místu.

V minulém ročníku španělské ligy, který byl kvůli pandemii koronaviru přerušen, si připsal v průměru na zápas 8,6 bodu a se 7,3 doskoku byl čtvrtým nejlepším hráčem ligy. 

Od 17. června se soutěž bude dohrávat turnajovým způsobem. Bilbao, dosud pátý tým tabulky, ve skupině čeká Barcelona, Badalona, Baskonia, Málaga a Tenerife. Do semifinále jdou dva nejlepší.

Ondřej Balvín v dresu Bilbaa při trestném hodu

V nadcházející sezoně se Balvín s Bilbaem představí také v Lize mistrů.

„Pro trenéry i celý klub bylo prodloužení smlouvy s Ondřejem prioritou,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Bilbaa Rafa Pueyo. 

„Ondřej patřil k našim nejdůležitějším hráčům a odpovídaly tomu i jeho statistiky. Navíc se hodí do našeho herního stylu a i proto jsme rádi, že u nás bude i v příští sezoně,“ dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž