Filip Halada (vlevo) z Olomoucka střílí na koš Brna, brání Richard Bálint.

Filip Halada (vlevo) z Olomoucka střílí na koš Brna, brání Richard Bálint. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Těsné prohry sráží Olomoucko. Můžeme toho hodně napravit, říká Halada

  • 0
Už teď mají stejně vítězství jako za uplynulou sezonu, stále to však není to pravé ořechové. Basketbalisté Olomoucka v aktuálním ročníku Kooperativa Národní basketbalové ligy vyměnili trenéra a zlepšili své výkony, body jim však unikají při těsných porážkách.

Příkladem může být poslední zápas, kdy Olomoucko nestačilo v derby na Ostravu a padlo 86:89.

„Na přelomu poločasů jsme nabrali velkou ztrátu, vypadalo to špatně. Dokázali jsme se ale vrátit, za to si hráči zaslouží kredit. Možná nám i kvůli tomu trošku v koncovce chyběly síly. Nakonec rozhodla jedna střela soupeře navíc. Takový je basketbal,“ říkal po posledním utkání roku olomoucký kouč Tihomir Bujan.

Jeho hoši mají těsných proher povícero. Desátého prosince podlehli Kolínu 87:90, předtím Hradci Králové 60:68 nebo znovu Kolínu 73:78. A i proto jsou, stejně jako loni, v extraligové tabulce na předposledním místě.

„Sehrávali jsme se až v lize, proto výsledky nebyly. Sezona ale ještě bude dlouhá, můžeme toho stále hodně napravit,“ myslí si křídelník Hanáků Filip Halada, který je s necelými dvanácti body na zápas čtvrtým nejproduktivnějším basketbalistou Olomoucka.

Tým táhne Američan Jonathan Edward Williams (15,8 bodu na zápas), jenž ho přitom posílil až na konci září poté, co odešli cizinci Cooper a Coleman, kteří nepřesvědčili. O další výhru zkusí Olomoucko zabojovat ve středu, od 18.00 se představí na palubovce USK Praha.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon