Děčínští basketbalisté slaví výhru nad Ústím. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Svátek na severu, říká děčínský Houška o možném čtvrtfinále s Ústím

  • 1
Fanoušci basketbalového Ústí i Děčína se možná začnou modlit, aby jejich týmy po základní části NBL skončily v tabulce v takovém postavení, že na sebe narazí ve čtvrtfinále. Znamenalo by to totiž, že uvidí více zápasů, jako byl ten nedělní. V úžasné atmosféře, v po strop natřískané hale!

"Tohle byl jeden z nejhezčích zápasů za poslední roky. A čtvrtfinále s Ústím, to by bylo mega!" vyhrkl děčínský kapitán Jakub Houška, opojený výhrou Válečníků nad Pandami 86:72 (21:18, 39:43, 66:55, nejvíc bodů Stria 19, Jiříček a Landa 12, Bosák 11, Bažant 10 - K. Mitchell 25, Šteffel 24, Lewis 13).

Slunetě právě v derby před rekordní ústeckou návštěvou 1 421 diváků skončila velká rekordní série. Doma padla po 17 výhrách! "My jsme byli téměř na začátku té série, před námi už jen USK. A jsme rádi, že jsme jim to ukončili v opravdu suprovém zápase, který měl velké měřítko a byl v televizi. Skvělá propagace basketu. Svátek na severu!" rozplýval se Houška, jenž se spoluhráči křepčil víc než jindy.

Po tradičním vítězném kolečku tentokrát nenásledovaly vítězné kotouly v podání tria Houška starší, Stria a Houška mladší, ale všichni hráči z radosti popadali na palubovku jako domino. Část týmu na jednu stranu, část na druhou. Pro smutnící hráče Slunety nic moc pohled.

"Hala byla pod strop plná, určitě nás tahle prohra mrzí víc než ty ostatní."

Jakub Krakovič, ústecký pivot

"Určitě nás tahle prohra mrzí víc než ty ostatní zápasy," neskrýval ústecký pivot Jakub Krakovič. "Hodnotí se mi to těžko, na derby jsme si věřili. Ale Děčín rozložil tíhu na víc hráčů, asi to hlavně rozhodlo. Škoda nejen naší série, chtěli jsme to ještě zamotat a vylepšit si pozici do play-off," litoval Krakovič.

Do konce základní části zbývají 2 kola a Ústí už se zřejmě z šesté pozice nepohne. To Děčín pořád může zabojovat o 3. místo. "Od porážky se Svitavami už tabulku moc nestuduju. Kašlu na kalkul, stejně to není v našich rukách. Uvidíme za týden," nechá se překvapit Houška.

Ale brzké repete basketbalového svátku je lákavé pro fanoušky i pro hráče. Ani Krakovič není výjimka. "Určitě by to bylo velké derby, na které by se každý těšil. A jak říkal Kuba Houška, přišlo by asi tolik lidí, že by se to možná muselo hrát na zimáku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž