Odměna? Čekání na telefon, pak zklamání

  • 2
Praha - Radost ovládla po utkání s Šibenikem basketbalistky USK. Kapitánka Veronika Bortelová vyskakovala vysoko do vzduchu, zbytek týmu se objímal. A kouč Beneš se na uklidnění procházel po hale s dcerkami. Nervozita byla dávno pryč. „Na začátku jsme byly nervózní, bylo to hodně vidět,“ řekla Markéta Mokrošová. Křídelní hráčka, jež patří i do reprezentace, sehrála skvělý zápas.Dále čtěte: Pražanky vyhrály, na postup to ale nestačilo

Stejně jako rozehrávačka Bortelová a další reprezentantka Veselá nechyběla na palubovce ani vteřinu, navrch přidala 26 bodů, nejvíc z celého týmu.

Dala šest trojek. „Na tréninku mi nespadlo do koše nic, tak se mi dařilo v zápase,“ řekla Mokrošová. Část postupového rébusu, kterou mohly samy ovlivnit, basketbalistky zvládly.

Pak už jen zbývalo čekat, jak dopadne zápas Samary s Bordeaux, jenž se hrál až od 20.30. Manažer Kučera hlídal výsledek a měl za úkol informovat zbytek týmu.

Basketbalistky jako obvykle trávily večer společně. Jediný telefonát mohl proměnit jeho náladu. Nakonec přinesl nemilé zprávy: postup se nekoná.

I tak je ale kouč Beneš spokojen, postup mezi šestnáct nejlepších v evropské soutěži je pro jakýkoli český tým úspěchem. Jako odměnu dal hráčkám den volna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž