Nymburk - Bamberg, domácí Benda (vpravo) a  Elton Brown

Nymburk - Bamberg, domácí Benda (vpravo) a Elton Brown | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nymburští vstupují mezi nejlepších 16 v Eurocupu duelem proti Crvené zvezdě

  • 5
Tak daleko basketbalisté ČEZ Nymburk ještě nedošli. V úterý vstoupí mezi šestnáctku nejlepších v Eurocupu. Utkání proti legendární Crvené zvezdě Bělehrad začíná v pardubické aréně od 18:00.

Se srbským klubem se Středočeši už předloni dvakrát utkali v téže soutěži a loni v létě ho porazili v přípravném utkání. Nymburští také zkusí navázat na předchozí tři výhry ze základní skupiny.

"Crvena zvezda je letos silný tým, nicméně jsme si v základním kole dokázali, že i my jsme silní a že můžeme silného soupeře porazit," uvedl nymburský kouč Muli Katzurin.

Připomněl, že ve čtyřčlenné skupině by se každé zaváhání na domácí palubovce mohlo vymstít, pokud Středočeši chtějí pomýšlet na postup mezi nejlepších osm celků Eurocupu.

"Bylo by dobré, abychom v prvním zápase zvítězili, pokud budeme chtít zůstat ve hře." Nymburk po výsledkové krizi na přelomu roku, kdy v lize nečekaně prohrál tři utkání za sebou, zřejmě znovu našel vítězný rytmus.

V nejvyšší domácí soutěži se uklidnil třemi výhrami, naposledy v sobotu lehce ovládl duel v Ostravě. Nyní hráči chtějí před domácím publikem získat skalp soupeře zvučného jména na pohárovém kolbišti.

Crvena zvezda rozhodně není pro Nymburk neznámým protivníkem. Před dvěma lety srbský velkoklub v Pardubicích předvedl znamenitý obrat v utkání, korunovaný výhrou v prodloužení.

V odvetě však zase přesvědčivě vyhrál Nymburk, který uspěl i v letní konfrontaci v přípravném období. Vzpomínky na nedávný duel však podle nymburského kouče Katzurina nyní nebudou hrát žádnou roli.

"Udělali změny na soupisce, přidali hráče, vyměnili trenéra, obměnili herní styl. Nyní hrají velmi atraktivní a rychlý basket. Pro nás bude klíčové, abychom zbrzdili jejich protiútok a pohlídali si doskoky, aby neměli šanci k lehkým košům," podotkl Katzurin, jehož tým v osmifinálové fázi ještě čekají dvojutkání s Gran Canarií a ankarským týmem Türk Telecom.

Eurocup - Důležité informace


PROGRAM SKUPINY L
26. ledna ČEZ Nymburk – CZ Bělehrad
2. února Turk Telekom Ankara – Nymburk
9. února Gran Canaria – ČEZ Nymburk
23. února ČEZ Nymburk – Gran Canaria
2. března CZ Bělehrad – ČEZ Nymburk
9. března Nymburk – Turk Telekom Ankara

JAK DÁL V SOUTĚŽI

Z osmifinálové skupiny postupují nejlepší dva týmy do čtvrtfinále, které už se hraje ve dvojicích vyřazovacím způsobem. Úspěšnější z tohoto play-off se probojují do Final Four. Závěrečný turnaj se s největší pravděpodobností bude hrát v italském Turíně.

JAK VIDĚT ZÁPASY
Domácí zápasy hraje Nymburk v pardubické ČEZ Areně. Vstupenky stojí od 60 do 150 korun. Dají se koupit i on-line v síti Ticketstream nebo v pokladnách.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž