Muli Katzurin, trenér Nymburka

Muli Katzurin, trenér Nymburka | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Nymburští Američané zaspali. Odejděte, prosím, vykázal je kouč Katzurin

  • 6
Ankara (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Pokusit se napravit domácí porážku od srbské CZ Bělehrad. To je úkol mise nymburských basketbalistů, kteří v úterý nastoupí v tureckém hlavním městě proti Turk Telekom Ankara.

Příprava na zápas Eurocupu začala po snídani u videa. "Hráči byli po náročné nedělní cestě unavení, proto jsem zrušil dopolední trénink," vysvětlil kouč Muli Katzurin.

Přesun mezi Prahou a Ankarou s mezipřistáním v Istanbulu se protáhl oproti původnímu plánu o tři hodiny, hráči se dostali do postelí až v půl třetí ráno místního času.

Soupeře ještě nikdo z nymburských basketbalistů v akci neviděl, před velkým plátnem je to premiéra. Před projekcí však sedí jen devět hráčů, duo Američanů Lenzly - Lewis chybí.

"Zaspali," hlásí vedoucí výpravy Vratislav Šístek. "Že prý o té poradě nevěděli. To je zajímavé, že všichni ostatní ano." Když dvojice spáčů dorazí, kouč Katzurin je slušně vykáže z místnosti. "Odejděte prosím."

Promítá se zápas Gran Ganaria - Turk Telekom. Tradiční vtípky se omezí pouze na rýpnutí spoluhráčů do Petra Bendy, který jako jediný dorazil v červeném triku namísto černého.

Trenéři mají rozdělené role. Katzurin mluví o akcích Ankary, asistent Ronen Ginzburg se věnuje jednotlivým hráčům. "Wilson je výborný atlet, Lang velmi dobrý střelec," upozorňují.

Když je potřeba, obraz se zastavuje a přetáčí zpět. "Tady bylo nutné zamezit volné střele," ukazuje Katzurin. "Chtělo to rychlejší přistoupení."

Je možné díky podrobné rozborce u videa třeba i vyhrát zápas? "To si nemyslím," říká český reprezentant Pavel Slezák. "Ale užitečné informace se určitě dozvíme. Třeba teď vím, že mají hodně dobrého rozehrávače s číslem 55."

Jedná se o Američana Demonda Malleta, jednoho ze čtyř krajánků. Složením kádru jsou si vlastně oba kluby podobné. Nymburk i Ankara mají v týmu výhradně domácí hráče doplněné o čtyři Američany.

"Večer na tréninku nám kouč řekne už i něco k taktice, navíc máme ještě jedno video. Informace budeme mít stoprocentní," tvrdí Slezák.

Porada u videa končí po dvaceti minutách, ale jen pro hráče. Trenéři si dávají repete, speciálně pro dvojici Lenzly, Lewis.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon