Novotný splácí důvěru skvělými výkony

Ústí nad Labem - Získal dva tituly mistra republiky v dresu USK Praha, teď hájí barvy ústeckých ligových basketbalistů. "V Ústí jsem spokojený, tuším tu budoucnost," řekl Pavel Novotný, největší úlovek klubu. V týmu pražských "vysokoškoláků" mu na konci minulé sezony končila smlouva.

"Jednání Ústí bylo lepší, cítil jsem větší zájem. Mám tu dobré podmínky. Důležité bylo, že mančaft zůstal pohromadě, posílil se Ondrou Vrchotou, mnou a teď Brunsonem. Rozhodla perspektiva," řekl Novotný.

Bydlí v Praze, do Ústí většinou dojíždí. "Ale vedení klubu mi tady umožnilo někdy i přespávat."

Po dvou ligových kolech má tým trenéra Jana Šedivého na kontě jednu výhru a porážku. "Mohlo to být lepší, kdybychom zvládli tu nešťastnou koncovku s Kunínem," lituje hráč s parametry 204 centimetrů a sto kilogramů.

V domácím utkání proti Kunínu zaznamenal 26letý pivotman výtečných 35 bodů, proti Sadské si připsal dvanáct bodů. Průměrně dosahuje šesti doskoků za zápas.

"Je to tím, že hrajeme s Pavlem Houškou skoro celý zápas, protože Dominik Feštr se vrací po zranění a Američan Brunson se nestačil zabudovat. Cítím důvěru, nejsem pod tlakem, že budu za každou chybu střídán," sdělil Novotný.

Očekává, že bude NBL vyrovnanější než v minulosti. "Jsou obrovské změny v kádrech."A jaká je síla ústeckého celku? "Nechci říkat, kdo z nás bude oporou. Základ je, že držíme pohromadě, bojujeme a poctivě bráníme. Úspěchem by bylo play-off," řekl Novotný.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž