Novojičínští ještě mění rozehrávače

Nový Jičín - Americký rozehrávač Travis De Groot vydržel v basketbalové týmu novojičínské Mlékárny Kunín jen necelé dva měsíce, přes letní přípravu. "Tvůj styl hry nezapadá do naší koncepce," uslyšel od novojičínského trenéra Zdeňka Hummla po několika přípravných zápasech.

Středeční duel s NH Ostrava byl pro De Groota posledním v Novém Jičíně. Mlékaři prohráli 77:84.

"Měli jsme informace, že je skvělý, že je rychlý, ale shodli jsme se, že našemu mužstvu nemůže pomoci," řekl Zdeněk Hummel.

Proto ho klub uvolnil a deset dnů před stratem ligy hledá náhradu. Tou by mohl být Američan B. J. Spencer. "Byl na zkoušce ve Španělsku, takže k nám by měl přiletět do konce týdne," uvedl prezident novojičínského klubu Miloš Vaigl.

Smlouvu bude mít Spencer na celou sezonu, ovšem s měsíční zkušební lhůtou. "Pokud se neosvědčí, budeme ho moci uvolnit," podotkl Vaigl. "Měl by to ale být slušný střelec."

De Groot byl poprvé v Evropě. "I proto byl pro něj problém adaptovat se na zdejší basketbal," upozornil trenér Hummel. Podle něj vázla spolupráce De Groota s týmem. "Jeho zapracování do mužstva by mohlo trvat půl roku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž