Není se zač stydět, říká kouč Plisky

Pardubice - Dva týmy z nejvyšší soutěže vyřadily. Třetímu srdnatě vzdorovaly do přestávky, ale po ní už padly. Basketbalistky prvoligové Plisky Pardubice se rozloučily s Českým pohárem ve čtvrtfinále. Pražská Sparta už byla nad jejich síly. "Nemáme se ale za co stydět. Dosáhli jsme velkého úspěchu," pronesl trenér Roman Chocholouš.

Se Spartou jste prohrály vysoko 56:92. To je až příliš krutý výsledek vzhledem k průběhu zápasu, že?
Teď to skoro vypadá, že nebylo o co hrát. Po první půlce by to však řekl málokdo.

Do přestávky jste hrály s favoritem vyrovnanou partii.
V první půli jsme splnili vše, co jsme chtěli. Přáli jsme si, aby utkání skončilo rozdílem do dvaceti bodů. Poslední čtvrtina ale byla hodně špatná, některé hráčky nepodaly očekávaný výkon. Takže nakonec to je skoro o čtyřicet.

Truchlit ale asi nebudete, že?
Takový zápas je pro nás svátkem. Dostali jsme se asi nejdále, kam jsme mohli. Už před utkáním jsem říkal, že postup by byl zázrakem.

V poháru končíte, ale před sebou máte další důležité zápasy. Bojujete o účast v elitní čtyřce v první lize.
Doufám, že se na ně připravíme lépe než před pár dny po výhře nad Strakonicemi. Musíme porazit Novou Paku, abychom byli v horní čtyřce.

Myslíte na boj o nejvyšší soutěž?
Nusle nechtějí postoupit, USK B zase nemůže. Naším jediným soupeřem by tak byla Slovanka Tábor, jež je propojena s Basketem Slovanka v nejvyšší soutěži. Je v ní na sestup. Proto chce Tábor postoupit. Ani my bychom nic nevzdávali předem.

Postup vás tedy láká?
Kdybychom sehnali jednu pivotku, mohli bychom s týmy od sedmého místa hrát, což jsme si ověřili v poháru. Ostudu bychom neudělali.

Otázkou ale jsou finance. Naším snem je sehnat sponzora, který by nás na dva tři roky podpořil. Mužskému basketu se v Pardubicích daří, ale ženské tady nikdy nebyly. Zkoušíme oslovovat firmy, nesedíme jen doma, ale je to těžké.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž