Nehrají nám opory, říká kouč Varů

Karlovy Vary - "Chceme se odrazit od dna," hlásí Jiří Bárta, kouč karlovarských basketbalistek, před dnešním zápasem v Chomutově. "Pokud podáme standardní výkon, máme na ně." A právě to může být na Slovance problém. "Opory nepodávají stabilní výkony," říká Bárta. Proto trenér dává v první lize žen stále více prostoru mladým hráčkám.

"Ukazují, jak se má bojovat o místo v sestavě. I na tréninku," dodává kouč.

Dorostenky Karlových Varů bojují i ve své soutěži, společně s Gambrinusem Brno vedou extraligu. Bez porážky. Z mladých nadějí je na palubovce nejvíc vidět junorská reprezentantka Jana Houdková. V posledním utkání odehrála osmadvacet minut.

"Budujeme tým. šanci dostanou i další hráčky," upozorňuje Bárta.

Změny už pocítila rozehrávačka Pavlína Mikolajová. V příštím ligovémkole už oblékne barvy týmu Valosun Brno.

"Na místo Pavlíny jsme posunuli Nikolu Králíkovou, Janu Houdkovou a částečně Adélu Dlouhou," jmenuje Bárta poslední posilu Lokomotivy ze Slovenska.

Tým loni střelecky táhla Michaela Magerčiaková. Nějaký čas dokonce vedla střelecké statistiky nejvyšší soutěže. S příchodem Barbory Fabiánové se ale do zakončení už tolik nedostává.

"Barbora spotřebuje čtvrtinu střeleckých příležitostí týmu," ví Bárta. Magerčiakové přisoudil novou roli. "Zaměří se na hru do podkošového prostoru. I tam je pro tým užitečná."

Trenéři obou týmů své soupeře dobře znají. Josef Primus, kouč Slovanky, na lavičce Karlových Varů působil ještě v nedávné době. "Z osmdesáti procent hráčky zná," připomíná Bárta.

Karlovarský trenér svůj hendikep částečně smazal: "Byl jsem se na Slovanku podívat v Chomutově i v Praze, na utkání se Spartou."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž