Kevin Durant (vpravo) z Phoenixu bráněný Peytonem Watsonem z Denveru.

Kevin Durant (vpravo) z Phoenixu bráněný Peytonem Watsonem z Denveru. | foto: AP

Phoenix vyhrál nad Denverem, Oklahoma City má blízko předkolu NBA

  • 4
Basketbalisté Phoenixu v NBA porazili lídra Západní konference Denver 119:115 a ukázali před play off, že se s nimi musí počítat do bojů o titul. Pro Suns to byla sedmá výhra v řadě. Uspěli i hráči Oklahoma City, v Utahu vyhráli 114:98 a sahají po postupu do předkola. K tomu potřebují vyhrát poslední zápas nad Memphisem.

Phoenix se mohl opřít o své nejzkušenější hráče. Kevin Durant nastřílel 29 bodů, sedmatřicetiletý Chris Paul si dokonce vytvořil osobní rekord v podobě sedmi trefených trojek v zápase. Celkem dal 25 bodů. Denver naopak postrádal klíčové opory v čele s Nikolou Jokičem a rozehrávačem Jamalem Murrayem. Nejlepším střelcem tak byl s 31 body Bruce Brown.

„Hráči mají zdravotní potíže, které chceme do play off vyléčit, tak někteří raději nehráli. Naopak chceme ostatní více rozehrát a dnes odvedli celkem dobrou práci,“ řekl trenér Denveru Michael Malone.

Shai Gilgeous-Alexander (vlevo) z Oklahoma City brání Juana Toscana-Andersona,z Utahu.

To Oklahoma City se nemá na co šetřit, protože bojuje s Dallasem na dálku o poslední pozici v předkole play off. Po výhře nad Utahem má náskok jedné výhry a už jí zbývá poslední zápas doma s Memphisem. Dallas ještě bude hrát doma s Chicagem a San Antoniem.

„Jsme v situaci, ve které jsme chtěli být. Máme to ve vlastních rukou a víme, že když poslední zápas vyhrajeme, jsme v předkole,“ řekl Shai Gilgeous-Alexander, jenž k výhře nad Utahem přispěl 22 body.

Ve Východní konferenci je poslední tajenkou, kdo získá šestou pozici a přímý postup do vyřazovací části. Drží ji Brooklyn, ale už jen s náskokem jedné výhry před Miami, které zvítězilo překvapivě jasně 129:101 ve Philadelphii. Devětatřiceti asistencemi vyrovnalo klubový rekord z roku 1997.

Brooklynu ale stačí vyhrát jeden ze zbylých dvou zápasů s Orlandem a Philadelphií, Miami naopak musí porazit Washington a Orlando a doufat, že Brooklyn oba duely prohraje.

Výsledky NBA

Orlando - Cleveland 94:118
Philadelphia - Miami 101:129
Phoenix - Denver 119:115
San Antonio - Portland 129:127
Utah - Oklahoma City 98:114

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž