Tomáš Satoranský (31) řídí hru Chicaga.

Tomáš Satoranský (31) řídí hru Chicaga. | foto: Mike DiNovo-USA TODAY SportsReuters

Satoranský a spol. uzavřeli přípravu vysokou výhrou, řádil mladík White

  • 26
Chicago Bulls si na závěr přípravy před základní částí basketbalové NBA poradili s Atlanta Hawks 111:93. V domovském United Center postupně ovládli všechny čtvrtiny, je to jejich druhý úspěch v řadě.

Český reprezentant Tomáš Satoranský do utkání vstoupil coby první rozehrávač a na palubovce strávil 21 minut, do statistik se zapsal pěti body (střelba z pole 1/4, trestné hody 3/4), čtyřmi asistencemi, dvěma doskoky a dvěma zisky.

Podle chicagského kouče Jima Boylena nebude Satoranský základní pětce chybět ani při středečním úvodním ligovém duelu v Charlotte. 

Spolu se Satoranským nastoupili v zahajovací pětce Zach LaVine, Otto Porter Jr., Lauri Markkanen a Wendell Carter Jr.

Velký střelecký večer zažili LaVine, autor 23 bodů (minul jen tři z 11 pokusů) a především devatenáctiletý nováček Coby White, který se blýskl 29 body. 

V celém zápase proměnil 10 ze 14 pokusů, z toho trojky střílel s famózní bilancí 6/8. Na takovýto výkon mu stačilo 23 minut. 

Otto Porter zaznamenal 15 bodů a náhradní pivot Luke Kornet na sebe upozornil 11 body, proměnil tři trojkové pokusy.

Satoranský byl se čtyřmi asistencemi z týmu Bulls nejlepší společně s Ryanem Arcidiaconem. Druhý rozehrávač Kris Dunn odehrál 19 minut, nebodoval, připsal si pět doskoků a tři asistence.

Sestřih ze zápasu Chicago - Atlanta:

Nejlepším střelcem Hawks se stal Jabari Parker, který z Bulls odcházel v polovině minulé sezony do Washingtonu výměnou za Portera. Chicagský rodák ve svém rodišti zapsal 15 bodů.

Satoranský přišel do Chicaga v létě po třech letech ve Washingtonu a podepsal tříletou smlouvu na 30 milionů dolarů. Při debutu v přípravě za Bulls při domácí prohře s Milwaukee (112:122) odehrál jako náhradník 22 minut, měl dva body a dvě asistence. Týmovou statistiku ovládl se sedmi doskoky i pěti získanými míči.

V druhém zápase při porážce s New Orleans (125:127) nastoupil v základní pětce a za 20 minut na hřišti nasbíral 11 bodů, osm asistencí a pět doskoků. Pak při prohře v hale Indiany (87:105) zůstal mezi odpočívajícími hráči a v neděli v Torontu pomohl k úspěchu (105:91) dvanácti body, čtyřmi asistencemi a připsal si i tři doskoky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž